- Reklama -
Norėdami pačių geriausių rezultatų, turime ir labai atsakingai rūpintis augalais
Norėdami pačių geriausių rezultatų, turime ir labai atsakingai rūpintis augalais

Kiekvienas augalas yra nuostabus gamtos kūrinys – priklausomai nuo rūšies jis teikia labai didelę  naudą: estetinį pasigėrėjimą, valo orą, užtikrina pavėsį ar atveda mūsų sveikatai naudingus vaisius. Tačiau taip pat nesunku pastebėti, kad visgi norėdami pačių geriausių rezultatų, turime ir labai atsakingai rūpintis augalais. Tai galime padaryti pasirinkdami ir įvairias priemones. Mulčias yra vienas iš jų. Visgi, dėmesį verta atkreipti į tai, kad dauguma žmonių visgi ne žino visų argumentų, kodėl tai yra geras pasirinkimas. Taigi, jūsų dėmesiui – daug svarbios informacijos apie mulčią. 

Ne paslaptis, kad viena pagrindinių sąlygų, kurią turime užtikrinti, jei norime, kad augalai puikiai  klestėtų bei vestų gardžius vaisius, yra pakankamas drėgmės kiekis. Belieka tik pridurti, kad tai užtikrinti nėra taip pat ir paprasta, kadangi šiltuoju metų laiku, mūsų krašte netrūksta ypač sausų periodų, o užtikrinti dirbtinį drėkinimą taip pat ne visada lengva dėl laiko stokos ar kitų priežasčių. Vadinasi, būtina galvoti apie būdus, kurie leistų išlaikyti kuo daugiau drėgmės. Taigi, būtent tokiu atveju puikiai tinka mulčias – jis leidžia dirvožemyje išlaikyti kuo daugiau drėgmės. Taigi, mulčiuokite augalus, ypač tuos, kuriems reikia labai daug drėgmės. Nors mulčiavimo procesas ir pareikalaus šiokių tokių išlaidų bei laiko, vėliau sau už tai padėkosite, nes galėsite mažiau dėmesio skirti drėkinimui.

Ne paslaptis ir tai, kad daugelis žmonių siekia išlaikyti ypač estetišką vaizdą sode ir darže. Tačiau tai užtikrinti tikrai ne visada yra lengva, kadangi vyksta daugybė įvairių procesų, kurių tiesiog negalime kontroliuoti. Vienas jų yra lietus. Kaip žinia, išpurentas ir labai patraukliai atrodantis dirvožemis, po lietaus tiesiog susiplaka ir virsta vientisa pluta, tad nebegalima džiaugtis patraukliu vaizdu. Belieka tik pridurti, kad būtent mulčias leis išvengti šios nemalonios situacijos – jis leis išvengti neestetiškai atrodančios plutos atsiradimo.

Tačiau net ir tai – dar ne visi mulčiavimo privalumai. Kaip žinia, ten, kur augalai, ten ir piktžolės. Tad, norėdami užtikrinti estetišką vaizdą, o taip pat – puikų augalų aprūpinimą maistinėmis medžiagomis, neturime kito pasirinkimo, kaip tik išravėti nekviestas viešnias. Visgi, tuo pat metu nesunku pastebėti, kad toks užsiėmimas pareikalauja ir labai daug brangaus mūsų laiko, o taip pat – yra labai nuobodus. Taigi, jei bet kokia kaina norite išvengti piktžolių, tokiu atveju, turėtumėte mulčiuoti. Būtent mulčias garantuos, kad per jį bus  kur kas sunkiau prasikalti piktžolėms. 

Dar viena priežastis, kodėl mulčias taip pat yra vertas jūsų pasitikėjimo, ta, kad atlikus mulčiavimą, ims vykti panašūs procesai, kaip ir kompostuojant. Na, o tai reiškia, kad augalai bus kur kas geriau aprūpinti maistinėmis medžiagomis. 

Taigi, kaip matyti, priežasčių, kodėl verta rinktis mulčią, yra ypač daug. Visų pirma, taip išsaugoma  daugiau drėgmės, tad reikia mažiau laistyti – taupomas laikas ir pinigai. Taip pat bus lengviau išlaikyti ir estetišką vaizdą – po lietaus nebematysite nepatraukliai atrodančios plutos. Mulčias taip pat yra puiki prevencinė priemonė nuo piktžolių. Taip pat svarbu pridurti, kad atlikus mulčiavimą, bus užtikrinamas geresnis augalų aprūpinimas mineralais. Dar daugiau naudingų sprendimų jūsų namams laukia užsukus į www.esaurida.lt

- Reklama -