- Reklama -

Elektros lemputė – vienas iš geriausių ir praktiškiausių žmonijos išradimų. Tai šviestuvų elementas, be kurio būtų sunku patogiai ir lengvai gyventi. Tiesa, elektros lempučių galima rasti įvairiausių. Jos ne tik skiriasi savo dydžiais, formomis, galia, bet ir tipais. Na, o, ko gero, plačiausiai šiomis dienomis yra naudojamos LED tipo lemputės. Kas jos bei ką naudinga apie jas žinoti? Apie tai plačiau – šiame straipsnyje. 

LED lemputės – kas tai?

LED lemputės – šviesą skleidžiantys diodai, kurie paverčia žemo lygio elektros energiją į šviesą. Kitaip nei tradicinės, kaitrinės elektros lemputės, kurios kuria šviesą kaisdamos, LED lemputės veikia įkraudamos atomus, laidžioje medžiagoje, kuri vėliau išskiria energiją elektronų pavidalu ir sukuria šviesą. Tai reiškia, kad LED lemputės neįkaista, išlieka šaltos, o ir veikdamos naudoja kur kas mažiau elektros energijos. Šiomis dienomis, šios lemputės yra itin populiarios ir naudojamos labai plačiai ir dažnai. 

Kodėl verta rinktis LED lemputes?

LED lemputės, šiomis dienomis, populiarios yra ne be reikalo. Jos turi tikrai nemažai privalumų, kurie jas išskiria iš kitų rinkoje esančių elektros lempučių. Pirmiausia, LED lemputes naudinga rinktis dėl to, kad pasižymi puikiu energetiniu efektyvumu. Teigiama, kad LED lemputės yra vienos iš ekonomiškiausių ir efektyviausiai veikiančių elektros lempučių. Taip yra dėl to, kad, jos naudoja net 90% mažiau elektros energijos nei kaitrinės bei 60% mažiau nei liuminescencinės. Tai itin svarbu šiomis dienomis, kai noras taupyti, gyventi tvariai ir išsaugoti gamtą yra didžiulis. LED lemputės yra draugiškos aplinkai, kadangi, sumažina anglies dvideginio sąnaudas. Taip pat, jos savo sudėtyje neturi gyvsidabrio, kaip dažnos, tradicinių tipų lemputės. Tai leidžia jas lengviau ir patogiau perdirbti. 

Be kitą ko, LED lemputės veikia kur kas ilgiau nei tradicinės elektros lemputės. Teigiama, kad jos tarnauja maždaug 2-3 kartus ilgiau nei liuminescencinės ir net 50 kartų ilgiau nei standartinės, kaitrinės lemputės. Tokiu būdu, elektros lempučių nereikia keisti taip dažnai, o ilgainiui, pavyksta sutaupyti ir tikrai nemažai pinigų. 

Kitaip nei standartinės, kaitrinės elektros lemputės, LED lemputės nesukuria tiek šilumos. Tai reiškia, kad jos nekaistą, yra saugesnės, sumažina gaisro riziką, kuri gali būti gana didelė naudojant kaitrines lemputes. Taip pat, LED lemputės yra ir gana patvarios. Jos yra atsparesnės temperatūrų pokyčiams, vibracijoms, smūgiams. Tai leidžia jas naudoti kur kas plačiau. Dėka visų šių privalumų, šias lemputes ima naudoti vis daugiau ir daugiau žmonių. Na, o tai užtikrina ir didesnę jų įvairovę, pasirinkimą. LED lemputes gamina vis daugiau ir daugiau gamintojų, kurie yra puikiai pažįstami visuomenei. Tai ir Osram, Samsung, Xiaomi, Philips lemputės ir daugybė kitų pasirinkimų. 

Tiesa, būtina pabrėžti, kad LED lemputės yra kur kas brangesnės už kaitrines lemputes. Kitą vertus, jos tarnauja kur kas ilgiau, todėl, gali tapti puikia investicija. 

Kur galima naudoti LED lemputes?

Dėl to, kad yra itin patvarios ir veikia efektyviai, LED lemputės gali būti naudojamos praktiškai visur. Šios lemputės tinkamos tiek vidaus, tiek lauko erdvėse. Jos puikiai tinka tuomet, kai reikia tikslinio apšvietimo, pavyzdžiui, virtuvėje ar vonioje, tačiau, puikiai gali būti naudojamos ir erdviniam apšvietimui. Negana to, šios elektros lemputės idealiai tinka ir tada, kai šviesa yra naudojama ilgą laiką. Efektyvų ir ilgą jų veikimą užtikrina jų patvarumas ir ilgaamžiškumas. Šio tipo lemputės naudojamos ir kalėdinėse girliandose. Taip pat, plačiai yra naudojamos ne tik standartinės LED lemputės, bet ir LED juostos. Tai lanksčios juostos, kurios yra užpildytos LED šviesos diodais ir suteikia visus anksčiau išvardintus LED lempučių privalumus, bet gali būti naudojamos skirtingiems tikslams. Tokios juostos puikiai tinka grindų, laiptų apšvietimui, leidžia sukurti jaukų, norimą erdvinį apšvietimą. Jos gali būti spalvotos, vienspalvės, o tikrai platų jų pasirinkimą galite rasti internetiniame prekybos centre Varlė.lt: https://www.varle.lt/led-sviesos-juostos-profiliai/

LED lemputės, juostos ir profiliai bei viskas, ko gali prireikti namų apšvietimui, už draugišką kainą – Varlėje. Apsilankykite ir išsirinkite sau tinkamiausias prekes! Čia visada žemos kainos! 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!