- Reklama -
Meilė Lietuvos klasikams Lietuvoje skiepijama išvietėse

Netradicinį būdą susipažinti ar atgaivinti atmintyje šiemet 300 metų jubiliejų žyminčio garsaus poeto Kristijono Donelaičio kūrinį „Metai“ sumanė restorano „Katpėdėlė“ darbuotojai.

Lietuvai minint garsaus Lietuvos rašytojo Kristijono Donelaičio 300 metų jubiliejų šie metai paskelbti poeto garbei. Norėdami supažindinti ar atgaivinti atmintyje jo kūrinius lietuviškų patiekalų restorano „Katpėdėlė“ darbuotojai sumanė netradicinį būdą kaip tai padaryti ir nutarė tualeto kambaryje paleisti aktoriaus skaitomą garsios poemos „Metai“ įrašą.

Užėjus į kabiną galima ramiai klausytis poemos. Kas nežino, kas tai, primenama po kiekvieno skyrelio. Žinantiems siūloma atgaivinti atmintyje tai, ką mokėsi mokykloje.

Veltui kai kurie lankytojai, kurie manė, kad didis Lietuvos klasikas yra dergiamas tokiai būdais, mėgino tai įrodyti restorano administracijai. Pastarosios atstovai tikino, kad tualetas – geriausiai tinkanti vieta, kur galima susikaupti ir įsigilinti į įrašo turinį.

„Buvo keista, kai užėjau į tualetą nusiplauti rankų ir išgirdau pažįstamas nuo vaikystės eiles apie saulelę, kuri atkopdama budino svietą ir žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokės. Mano bičiulis, užsukęs į kabiną, vos nuo klozeto nenuvirto manydamas, kad tai pokštas. Paskui supratome, kad taip sumanyta priminti tautai apie tai, kad prieš 300 metų gyveno garsios poemos kūrėjas“, – KK sakė restorano lankytojas Pranas.

Pasak vyriškio, galbūt ir neblogai, kad jauna karta supažindinama su klasiku, tačiau, jo nuomone, tai neturėtų būti daroma išvietės teritorijoje.

Restorano administracija teigė nematanti nieko bloga ir tikėjosi, kad netradicinis sumanymas patiks lankytojams.

Minint K. Donelaičio jubiliejų šalyje 2014 metai paskelbti poeto garbei, sukurta moneta ir pašto ženklas, vyksta daugybe renginių, kur galima susipažinti su kūrybą bei kūriniais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!