- Reklama -
KK nuotr.

Iš Ukrainos žiniasklaidos:

JAV Ambasadorius Ukrainoje Džefris Pajetas mano, esą prezidentas V. Janukovičius yra atsakingas už naujojo Ministrų kabineto formavimą. Apie tai jis tiesioginiame CNN televizijos eteryje pranešė telefonu iš Kijevo: “Prezidentas Janukovičius turi nuvesti šalį link naujos ateities, ir jis privalo tai padaryti, pasikliaudamas naująja vyriausybe bei pakeisdamas konstituciją….”.- kalbėjo tiesiogiai iš Kijevo JAV Ambasadorius.

Ir dar iš Ukrainos žiniasklaidos:

Susitarimo dėl krizės sureguliavimo projektas numato Ukrainos prezidento V. Janukovičiaus įgaliojimų ribojimą, per 48 valandų laikotarpį grįžtant prie 2004-jų metų konstitucijos galiojimo…..Susitarimas numato koalicinės vyriausybės suformavimą 10 dienų laikotarpiu…..Anot šaltinių…, Janukovičius esą sutiko, kad pirmalaikiai rinkimai įvyktų 2014–jų metų gruodį. Derybų partneriai- V. Janukovičius, V.Kličko, A. Jaceniukas, O.Tiagnibokas, S.Tigipko, taip pat Vokietijos, Prancūzijos bei Lenkijos Užsienio reikalų ministrai…

Taigi, nieko naujo. JAV bei kitų Vakarų valstybių emisarai elgiasi Ukrainoje tarsi savo kolonijoje, “dvilypiam Janusui” Janukovičiui suvaržytos “galios” su “indulgencijos galimybe”, riaušininkai bei juos globoję užsienio emisarai tapo lygiaverčiais sandėrio partneriais.

Na, o kas atsakys už sužvėrėjusių banditų riaušes ( ypač per dvi praėjusias dienas), už sužeistus bei nužudytus pareigūnus, už kurių skydų slapstėsi bei tebesislepia JAV “indulgenciją” gavęs “dvilypis Janusas” Janukovičius, akivaizdžiai “pradelsęs” valstybės perversmo “negrįžtamumo ribą”, lieka neaišku. Kaip ir neaiški kadaise taikios Ukrainos ateitis.

Ar įsigalės pilietinis karas? Ar išliks Ukrainos teritorinis vientisumas? Ar Ukraina skils į skirtingų valstybių įtakos zonomis tapsiančias dalis? Na, čia jau kaip pasakys JAV Ambasada….

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!