- Reklama -
Sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis. KK nuotr.

Padėkos žodžiai už darbą baigusiems kadencijas ligoninių vadovams ir priesakai pradedantiems vadovauti, ar šį darbą tęsiantiems ligoninių direktoriams buvo pasakyti pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje vykusiame susitikime. Sveikatos apsaugos ministras ligoninių vadovams pranešė ir gerą žinią – Vyriausybė skirs iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto rezervo 145,3 mln. litų atsiskaitymams už sveikatos priežiūros paslaugas.

Šių metų gegužės – birželio mėnesiais vykusiuose konkursuose dėl 12-os sveikatos priežiūros įstaigų, kurių steigėja yra Sveikatos apsaugos ministerija, vadovų postų varžėsi 38 kandidatai. Tokiu būdu pirmą kartą vykdyta įstatymu numatyta įstaigų vadovų rotacija.

Sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis nuoširdžiai dėkojo kadencijas baigusiems ir į susitikimą atvykusiems respublikinių Panevėžio, Kauno ligoninių bei Vilniaus universitetinės ligoninės vadovams Česlovui Gutauskui, Stasiui Gendviliui ir Leonardui Streikui už nuoširdų ilgametį darbą, sumanumą, išmintį ir įžvalgumą.

„Nacionalinei sveikatos apsaugos sistemai Jūs esate reikalingi žmonės. Jūsų talentas, jėgos, įžvalgumas ir toliau labai reikalingi“, – sakė ministras, kviesdamas buvusius vadovus toliau bendradarbiauti ir su savo kolektyvais, ir su ministerija, dalintis patirtimi.

Susitikime ministras pabrėžė tiek darbų tęstinumo, tiek pokyčių sveikatos apsaugos vadyboje svarbą .

„Sakoma – nauja šluota gerai šluoja… Bet šluokime atsargiai, – sakė V.P. Andriukaitis, linkėdamas naujiems vadovams nekelti sumaišties kolektyvuose, kviesdamas pasirašyti kolektyvines darbo sutartis ten, kur jos dar nepasirašytos.

Ministras taip pat ragino gydymo įstaigose priimti medikų elgesio kodeksus, pasirūpinti, kad ligoninėse pacientams būtų pateikiama išsami informacija apie paslaugų kainas.

,,Turime įveikti pasipinigavimo sistemą, įgyvendinti gydymo įstaigose švarių rankų politiką“, – sakė ministras V. P. Andriukaitis.

Su naujaisiais ligoninių vadovais nuo š.m. liepos 1 d. sudarytos terminuotos penkerių metų darbo sutartys nuo 2013 m. liepos 1 d.

Gydymo įstaigų, kurių steigėja yra Sveikatos apsaugos ministerija, vadovų sąrašas:

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto VšĮ Kauno klinikų – Renaldas Jurkevičius

VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos – Alina Pūrienė

VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės – Algimantas Pamerneckas

VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės – Petras Simavičius

VšĮ Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės – Valentinas Mačiulis

VšĮ Respublikinės Kauno ligoninės – Linas Vitkus

VšĮ Palangos reabilitacijos ligoninės – Virginijųs Biskys

VšĮ Palangos vaikų reabilitacijos sanatorijos „Palangos gintaras“ – Kęstutis Speičys

VšĮ Klaipėdos jūrininkų ligoninės – Jonas Sąlyga

VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės – Ivanas Dorošas

VšĮ Respublikinės Klaipėdos ligoninės – Romaldas Sakalauskas

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos – Vaiva Martinkienė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!