- Reklama -
Seimo opozicijos lyderis A.Kubilius. KK nuotr.

Reaguodamas į vakar dienos Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo pareiškimą dėl šalies Prezidentės komentaro apie Darbo partijos (leiboristų) siūlomą PVM lengvatą šaldytai mėsai, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius prieš tvirtinant šios dienos Seimo posėdžio darbotvarkę pasiūlė, kad Seimo Pirmininkas atšauktų vakarykštį pareiškimą ir viešai atsiprašytų dėl to visų Seimo narių.

„Tokiu viešu pareiškimu Jūs pažeidėte Seimo statutą ir viršijote savo įgaliojimus. Seimas neįgaliojo Jūsų ginti Darbo partijos, Viktoro Uspaskicho interesų. Jūs savo pareiškimu, kurį išplatinote kaip Seimo Pirmininko pareiškimą, šiurkščiai pažeidėte Seimo statutą, nes Seimo nariai neįgaliojo Jūsų tai daryti“, – sakė Seimo opozicijos lyderis.

A. Kubilius pacitavo Seimo statuto 29 straipsnį, kuris apibrėžia Seimo pirmininko įgaliojimus. Šiame straipsnyje nurodoma, kad Seimo pirmininkas vadovauja Seimo darbui ir atstovauja Seimui.

„Siūlau surasti Seimo darbotvarkėje laiko, kad Jūs galėtumėte atsiprašyti visų Seimo narių, kurie Jūsų neįgaliojo taip elgtis, ir ištaisytumėte savo klaidą“, – sakė Seimo opozicijos lyderis, pridurdamas, kad Seimo Pirmininku negali būti asmuo, kuris taip grubiai laužo Seimo statutą.

Deja, Seimo Pirmininkas į tokį pareiškimą niekaip nesureagavo.

Manoma, kad vakarykščiu pranešimu Seimo pirmininkas V.Gedvilas pradėjo Prezidento rinkimų kampaniją. Neoficialiais duomenimis, V.Gedvilas numatytas Darbo partijos kandidatu į prezidentus 2014 m. gegužę įvyksiančiuose Prezidento rinkimuose.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!