- Reklama -
Terasa – kiekvieno namų šeimininko svajonė
Terasa – kiekvieno namų šeimininko svajonė

Terasa – kiekvieno namų šeimininko svajonė. Visi nori, kad ji būtų tikra ramybės oazė, kurioje būtų galima pailsėti bei smagiai praleisti laiką. Jei nežinote, kaip tinkamai įrengti šią erdvę, tai atkreipkite dėmesį į patarimus, kurios pateiksime šiame straipsnyje.

Paskirstykite pagal erdvę

Pagalvokite apie erdvės panaudojimo būdus, ypač jei jūsų terasa yra maža. Paskirstykite pagrindinę naudojimo vietą į didžiąją dalį vietos. Galima sukurti ne daugiau kaip dvi skirtingas erdves ir kiekvienai iš jų pasirinkite tinkamiausią vietą. Iš anksto atlikite visus matavimus ir pagal tai pasirinkite baldus.

Spalvų gausa

Renkantis kokia spalvų paletė vyraus jūsų terasoje, galite pasirinkti kuo didesnę spalvų gausą. Erdvę gali užpildyti spalvingos gėlės, įvairiausių raštų vazonai, spalvotos pagalvėlės, spalvoti indai ir kiti aksesuarai. Visos tos spalvos suteiks jūsų terasai daug pozityvumo. Kiekvieną kartą privers jus plačiai nusišypsoti.

Saulė ir šešėlis

Jei jūsų terasoje yra nemažai saulės spindulių, tai būtina sukurti šešėlių zonas. Mažose erdvėse, pakaks sulankstomo gaubto ar skėčio nuo saulės, tačiau, jei jūsų terasa yra didelė, medinė pergola arba aliuminio pavėsinė bus geras pasirinkimas.

Baldai

Baldai yra vienas iš svarbiausių dalykų jūsų terasoje. Rinkitės baldus, kurie būtų ypač patogūs. Derinkite jų spalvas prie bendros terasos atmosferos. Nepamirškite, kad saulė blukina audinių spalvas, jei nenorite ar neturite laiko baldų priežiūrai, tai rinkitės baltos arba labai šviesos spalvos baldus.

Apšvietimas

Apšvietimas yra labai svarbi terasos detalė. Tinkamas pasirinkimas padės susikurti jaukią aplinką, kviečiančią atsipalaiduoti ir pailsėti. Įrenkite keletą šviesos taškų ir rinkitės silpnesnę šviesą, nes per daug ryški šviesa sumažins jaukumo jausmą. Įvairių spalvų ir nestandartinių formų šviestuvai sukurs papildomą žavesį. Žinoma, nepamirškite žvakių, kurios visada sukuria stebuklingą atmosferą.

Augalai

Augalai yra elementas, prisidedantis prie to, kad erdvė atrodo didesnė. Jie taip pat suteikia daug gyvybės ir gaivumo jausmo. Augalus visada reikia rinktis atsižvelgiant į saulės kiekį, kurį gauna terasa. Taip pat į turimą laiko kiekį, kurį galėsite skirti augalų priežiūrai. Jeigu laiko turite mažai, tai tinkamiausi augalai būtų kaktusas bei fikusas. Išsirinkus tinkamus augalus reikia nuspręsti, kuriose vietose reikai juos padėti. Vienas iš variantų yra sugrupuoti augalus kampe, sukuriant laiptų efektą su dideliais augalais gale, o priekyje padėti mažesnius augalus. 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!