- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Jungtinių Amerikos Valstijų karinių jūrų pajėgų eskadriniame minininke ,,Oscar Austin". R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Jungtinių Amerikos Valstijų karinių jūrų pajėgų eskadriniame minininke ,,Oscar Austin”. JAV šeštajai karinei flotilei priklausantį laivą į Klaipėdos jūrų uostą atsiuntė demonstruodama solidarumą su Baltijos valstybėmis bei teikdama paramą stiprinant Lietuvos ir regiono saugumą.

Prezidentė drauge su JAV ambasadore Lietuvoje Deborah McCarty bei JAV karinių jūrų pajėgų atstovais aptarė NATO veiksmus didinant saugumą Baltijos jūros regione, Lietuvos ir JAV dvišalį karinį bendradarbiavimą. Prezidentė susipažino su laive įdiegtomis ginklų sistemomis, bendravo su karinio laivo įgula.

“Šiandien į Klaipėdą atvykęs laivas yra tvirtų Lietuvos ryšių su NATO sąjungininkais simbolis. JAV yra patikima Lietuvos partnerė, kuri laikosi duoto žodžio ir demonstruoja savo tvirtą valią prisidėti prie Baltijos šalių gynybos”, – pabrėžė Prezidentė.

Kilus Rusijos agresijai prieš Ukrainą, NATO surengė tarptautines pratybas ir sustiprino oro policijos misiją Baltijos šalyse. Pasak Prezidentės, dabar matomas ir sąjungininkų indėlis stiprinant mūsų jūrų dervės saugumą.

Vizito metu valstybės vadovė stebėjo JAV oro desantininkų pasirodymą ir šuolius parašiutais. Prezidentė į Klaipėdą atvyko JAV karinių oro pajėgų sraigtasparniu ,,Black Hawk” (,,Juodasis vanagas”).

Į Klaipėdą atvykęs eskadrinis minininkas „Oscar Austins” prieš tai dalyvavo tarptautinėse jūrų pratybose ,,Baltic Operations” (BALTOPS), po kurių lankėsi Kylyje (Vokietija), Taline ir Rygoje. Nuolatinė laivo dislokacijos vieta yra Norfolkas (JAV).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!