- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) nariais. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) nariais ir aptarė svarbiausias Bendrijos aktualijas, Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai klausimus, Rytų partnerystės politiką.

COSAC veikloje dalyvauja ES valstybių narių nacionalinių parlamentų Europos reikalų komitetai ir Europos Parlamento nariai. Ši konferencija kas pusmetį rengiama ES Tarybai pirmininkaujančioje šalyje. Į Lietuvą atvyko ir šią konferenciją inicijavęs buvęs Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas, taip pat buvę Europos Parlamento pirmininkai Patas Coxas ir Hansas Gertas Poetteringas, su kuriais Prezidentė šiandien susitiko.

Prezidentė teigia, kad ši konferencija simbolizuoja veiksmingą bendradarbiavimą kuriant stipresnę ES ir pabrėžia glaudesnio dialogo su ES piliečiais svarbą.

„Šie metai paskelbti Europos piliečių metais, kad labiau įsiklausytume į jų lūkesčius. Tam turime puikią progą – artėjančius. Europos Parlamento rinkimus. Europa turi girdėti, ko nori žmonės, ir tik dirbdami kartu galime įveikti visus sunkumus.”, – sakė šalies vadovė.

ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva siekia sutelkti pastangas ieškant Europos žmonėms svarbiausių sprendimų – kaip paskatinti ekonomiką, mažinti nedarbą, užtikrinti energetinį saugumą. Prezidentė akcentavo, kad būtina pasiekti sutarimą dėl ES daugiamečio biudžeto ir patvirtinti jį Europos Parlamente. Šios lėšos yra svarbios naujoms darbo vietoms kurti ir ekonomikai skatinti.

Lietuva taip pat siekia spartinti bendros ES rinkos sukūrimą: iki 2014 metų planuojama sukurti ES vidaus energetikos rinką, o iki 2015 metų ‒ vidaus skaitmeninę rinką. Tai leis sutaupyti lėšų, paskatins ES konkurencingumą.

Prezidentė pabrėžė, kad Europos žmonių saugumui ypač svarbūs santykiai su Rytų kaimynėmis, todėl tikimasi, jog Vilniaus viršūnių susitikimas atvers naują ES ir Rytų partnerystės šalių bendradarbiavimo puslapį. Tam, pasak šalies vadovės, reikia visų ES šalių sutelktų pastangų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!