- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Gruzijos užsienio reikalų ministre Maja Pandžikidze. Nuotr. Džojos Gundos Barysaitės

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Gruzijos užsienio reikalų ministre Maja Pandžikidze. Tai pirmasis Gruzijos diplomatijos vadovės vizitas Lietuvoje po 2012 m. spalio 1 d. įvykusių Parlamento rinkimų.

Susitikime aptarti dvišaliai santykiai, Gruzijos europinės integracijos procesas, narystės NATO perspektyvos ir šalies vidaus politinė padėtis po Parlamento rinkimų.

„Padedame ir padėsime Jūsų valstybei eiti Vakarų demokratijos keliu. Labai svarbu, kad Gruzija išlaikytų pasirinktą kryptį, tęstų pradėtus darbus ir sėkmingai įgyvendintų šalies žmonės svarbias reformas. Gruzijai šiandien reikėtų pademonstruoti sugebėjimą taikyti europinio politinio gyvenimo normas ir vertybes”, – teigia Lietuvos vadovė.

Lietuva nuosekliai remia europinę Gruzijos integraciją ir narystės NATO siekį. Pasak Prezidentės, efektyvus vidaus reformų įgyvendinimas ir demokratinės sistemos stiprinimas padėtų greičiau pabaigti derybas dėl Europos Asociacijos sutarties.

Šalies vadovė taip pat pakvietė Gruzijos vadovus atvykti į Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, kuris įvyks šių metų lapkritį, Lietuvos pirmininkavimo ES metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!