- Reklama -
Kauno Arkivyskupas Metropolitas Sigitas Tamkevičius. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė garbingo jubiliejaus proga pasveikino Kauno Arkivyskupą Metropolitą Sigitą Tamkevičių. Šiandien, lapkričio 7 dieną, Arkivyskupui sukanka septyniasdešimt penkeri metai.

„Gyvenime esate patyręs sunkių išbandymų, sovietinės valdžios persekiojimų, trėmimų, draudimų žengti savojo pašaukimo keliu, tačiau tikėjimas visada Jus vedė pirmyn, suteikdavo ryžto, drąsos ir vilties. Jūsų laikysena sovietmečiu – visos mūsų tautos pasipriešinimo simbolis”, – sakoma šalies vadovės sveikinime.

Pasak Prezidentės, įsteigęs ir redagavęs „Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką”, kovojęs už tikinčiųjų teises ir dalyvavęs kitoje antisovietinėje veikloje, Sigitas Tamkevičius Nepriklausomybę pasitiko ir iki šių dienų išliko vienu ryškiausių mūsų šalies dvasininkų ir visuomenės veikėjų.

Šalies vadovė Arkivyskupui padėkojo už nuoširdžią ir ištikimą tarnystę Lietuvai ir Katalikų Bažnyčiai, dalijimąsi išmintimi, nuolatinį rūpinimąsi tikinčiųjų ir Lietuvos ateitimi bei palinkėjo stiprios sveikatos ir neblėstančių jėgų toliau žengiant pašaukimo keliu.

Už nuopelnus Lietuvai Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius yra apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi, Vyčio Kryžiaus ordinu, Lietuvos nepriklausomybės medaliu ir Sausio 13-osios atminimo medaliu.

S.Tamkevičiui – ir premjero sveikinimas

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat pasveikino Kauno arkivyskupą Sigitą Tamkevičių 75 metų jubiliejaus proga.

„Prasmingą Jūsų gyvenimo ir dvasinio pašaukimo kelią puošia tvirtas tikėjimas, drąsa ir ryžtas kovoje už laisvę, meilės ir tiesos liudijimas“, – sakoma Ministro Pirmininko sveikinime.

„Per Jūsų ganytojo tarnystę atgimė ir sustiprėjo Kauno arkivyskupija, atstatyta istorinė Kristaus Prisikėlimo šventovė, Šiluva tapo piligrimystės centru, krikščioniškąsias vertybes skleidžia Marijos radijas, nuveikta daug kitų Bažnyčiai ir Tėvynei reikalingų darbų. Dėkoju už Jūsų reikšmingą veiklą visuomenės gyvenime, už pagarbos šeimai ir gyvybei stiprinimą, už katalikiškojo ugdymo puoselėjimą, už atvirumą ir darnų dialogą su valstybe.

Jūsų Ekscelencija, sveikindamas jubiliejaus proga linkiu Jums stiprios sveikatos ir visokeriopos sėkmės Jūsų sumanymams ir darbams. Jūsų dovanojama dvasios šviesa, išminties žodis ir kilnus gyvenimo pavyzdys dar ilgai tešvies mūsų Tautos kelyje“, – rašoma premjero sveikinime.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!