- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Suomijos Respublikos Prezidentą Sauli Niinistö 95-ųjų Suomijos Nepriklausomybės metinių proga.

„Per pastaruosius keletą metų Lietuvai teko rimti išbandymai vadovaujant didelėms ir svarbioms regioninėms ir tarptautinėms organizacijoms bei institucijoms. Prieš keletą metų Lietuva pirmininkavo Baltijos jūros valstybių tarybai, vėliau – didžiausiai Europoje Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai ir daugiau nei šimtą šalių vienijančiai Demokratijų bendrijai, o šiemet koordinavo Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą, kryptį, kuri Lietuvai yra svarbi ir brangi. Džiaugiuosi, kad visus šiuos metus Lietuva ir Suomija bendradarbiavo kaip patikimos draugės ir artimos partnerės, kad jau daugelį metų glaudūs mūsų šalių santykiai tapo dar artimesni ir intensyvesni”, – rašoma Prezidentės sveikinimo laiške.

Pasak šalies vadovės, Lietuvos ir Suomijos dialogą taip pat sustiprino naujos, mūsų šalims ir regionui svarbios idėjos, iniciatyvos ir bendri projektai, tokie kaip Europos Sąjungos Baltijos jūros strategija ar Baltijos energetikos rinkos jungčių planas. Jų tąsa ir sėkmingas įgyvendinimas – bendras mūsų šalių interesas ir kartu svarbus Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai 2013 metais tikslas.

Lietuvos Prezidentė Suomijos vadovui ir žmonėms palinkėjo džiaugsmo ir laimės, o visai šaliai – taikos ir klestėjimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!