- Reklama -
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė JAV nepaprastosios ir įgaliotosios ambasadorės Deborah Ann McCarthy skiriamuosius raštus. Nuotrauka iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė JAV nepaprastosios ir įgaliotosios ambasadorės Deborah Ann McCarthy skiriamuosius raštus.

Ceremonijos metu Prezidentė pabrėžė, kad JAV yra svarbiausia Lietuvos sąjungininkė ir partnerė saugumo srityje. Pasak valstybės vadovės, pastaraisiais metais abiejų šalių bendradarbiavimas itin sustiprėjo. JAV indėlis buvo svarbus siekiant patvirtinti NATO gynybos planus Baltijos šalims, vykdant tarptautines pratybas ir mokymus regione.

Pasak Prezidentės, Lietuva vertina JAV paramą ir bendradarbiavimą energetinio saugumo srityje. Vilniuje įsteigtas Energetinio saugumo centras Lietuvoje tapo akredituotu NATO kompetencijos centru. JAV taip pat remia Lietuvos siekį, kad kaimyninėse valstybėse statomos ar planuojamos atominės jėgainės atitiktų visus aukščiausius saugumo reikalavimus.

Prezidentės teigimu, ekonominis Lietuvos ir JAV bendradarbiavimas galėtų tapti dar aktyvesnis. JAV šiuo metu užima 15 vietą pagal tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje dydį, 12 vietą pagal eksporto apimtis ir 17 vietą – pagal importo.

D.A.McCarthy pastaruoju metu dirbo už ekonomikos ir verslo reikalus atsakingo valstybės sekretoriaus pavaduotojo biure. Anksčiau ji yra dirbusi diplomatinį darbą Prancūzijoje, Nikaragvoje, Graikijoje, Haityje, Kanadoje, Italijoje bei Dominikos Respublikoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!