- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, antradienį, spalio 8 d. 16 val., susitiks su oficialaus vizito į Lietuvą atvykstančiu Danijos sosto įpėdiniu Princu Frederiku. Princą Lietuvoje lydės Danijos verslo misija.

Susitikime ketinama aptarti Lietuvos ir Danijos dvišalius santykius, Šiaurės ir Baltijos šalių regioninį bendradarbiavimą, bendrus interesus ES, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose. Vizito metu daugiausia dėmesio bus skiriama ekonominiam bendradarbiavimui ir verslo ryšių tarp abiejų valstybių stiprinimui.

Pasak Prezidentės, Baltijos ir Šiaurės šalių regionas vienas sparčiausiai augančių Europoje. Tai unikalaus bendradarbiavimo pavyzdys, kai penkios Skandinavijos ir trys Baltijos valstybės, dirbdamos kartu ir vieningai gindamos savo interesus, sėkmingai siekia bendrų tikslų.

Šalies vadovės teigimu, tvirti ir glaudūs ryšiai su Danija bei kitomis Šiaurės valstybėmis yra Lietuvos užsienio politikos prioritetas.

Trečiadienį, spalio 9 d. 9 val., Lietuvos vadovė kartu su Danijos sosto įpėdiniu Nacionalinėje dailės galerijoje atidarys dvišalį verslo forumą, kuriame laukiama 230 dalyvių iš Lietuvos ir Danijos įmonių.

Danija yra septinta didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje. Mūsų šalyje veikia 254 danų kompanijos. Danijos investicijos Lietuvoje sudaro apie 1,68 milijardo litų. Daugiausia danų įmonės Lietuvoje investuoja verslo ir finansinių paslaugų, nekilnojamojo turto, pramonės įrenginių, tekstilės srityse.

Princas Frederikas Vilniaus dailės akademijoje taip pat atidarys šiuolaikinės danų dailės parodą „Sąryšiais” („Interrelations”) ir nacionalinį vaikų finansinio raštingumo konkursą, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje pristatys architektūros parodą „Šiuolaikiniai karališkieji rūmai”, kuriuose eksponuojami Danijos sosto įpėdinio rezidencijos interjero ir puošybos elementai, lankysis keliose danų kapitalo įmonėse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!