- Reklama -

D.Grybauskaitės patarėjas teisės klausimais E.Rimšelis išėjo į ne vieną milijoną iš tų energetinių projektų uždirbusią advokatų kontorą. Nuotr. iš lrp.lt

Buvęs Prezidentės D.Grybauskaitės patarėjas teisės ir teismų veiklos klausimais Ernestas Rimšelis antrą Prezidentės kadenciją nebepatarinės Jos Ekscelencijai – jis išėjo dirbti į advokatų kontorą „Tark Grunte Sutkiene“, gerai žinomą iš A.Skardžiaus Seimo laikinosios energetikos tyrimo komisijos išvadų. Tai ši advokatų kontora – viena iš kelių laimingųjų, iš kurių teisines paslaugas pirko Energetikos ministerija (tada kontora vadinosi „Sutkiene, Pilkauskas ir partneriai“), Ignalinos atominė elektrinė, Klaipėdos nafta, AB „Litgrid“, ir kuri iš teisinių konsultacijų šiuose projektuose uždirbo ne vieną milijoną litų.

„Advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkiene“ teisininkų gretas papildė žinomas baudžiamosios teisės specialistas, teisės mokslų daktaras Ernestas Rimšelis.

„Didžiuojamės mūsų komandą papildžiusiu patyrusiu teisės specialistu, kuris sustiprins baudžiamosios teisės komandą”, – sako „Tark Grunte Sutkiene” vadovaujančioji partnerė Eugenija Sutkienė.

Nuo 2009 metų iki šių metų liepos 12-osios E.Rimšelis dirbo LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju teisės ir teismų veiklos klausimais. Iki tol, beveik dešimtį metų išdirbo teismų sistemoje, ėjo Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko patarėjo ir teisėjo padėjėjo pareigas.

Pasak E.Rimšelio, jis pasiryžęs ne tik aktyviai įsijungti į darbą „Tark Grunte Sutkiene” kontoroje, bet ir toliau tęsti akademinę veiklą – nuo 2006 metų jis yra Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto lektorius“, – teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Apie tai, kad energetikos sistemoje kuriamas monopolis, kuriam vis didesnės įtakos turės išskirtinės ir iš aukščiau palaimintos advokatų kontoros, žiniasklaidai sakė ir atstatydintas energetikos ministras J.Neverovičius.

„Kuriamas monopolis, politikai jam turės vis mažiau įtakos, atsiras interesų grupės, išskirtinės ir iš aukščiau palaimintos advokatų kontoros, konsultantų kompanijos. Valdymas nebus efektyvus, bet gal bus gerai maitinamos politinės partijos? Man tai nepriimtina“, – po Prezidentės pasirašyto dekreto dėl atleidimo iš energetikos ministro pareigų vienam dienraščiui sakė J.Neverovičius.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!