- Reklama -

Prieš kelias savaites piliečiai protestavo dėl A.Šumsko atstatydinimo prie Prezidentūros, dabar protestas persikels prie Europos teismų tarybų Generalinės asamblėjos Vilniuje (KK nuotr.)

Šią savaitę – birželio 9-10 d. – Vilniuje, viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“ (Konstitucijos pr.20), vyks Europos teismų tarybų tinklo (ETTT) Generalinė Asamblėja, kurioje bus aptariami „Iššūkiai ir galimybės teismų sistemai dabartinės ekonominės situacijos metu“. Šia tema bus paskelbta ir „Vilniaus deklaracija“ – rekomendacinio pobūdžio dokumentas Europos šalių teismams.

Į ETTT organizuojamą kasmetinį renginį susirinks per 100 teismų savivaldos institucijų atstovų iš 30 Europos šalių. Susirinkusiuosius sveikins Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dvi dienas truksiančiame renginyje vyks diskusijos darbo grupėse, bus dalijamasi gerąja patirtimi, pranešimus skaitys Europos Komisijos, ETTT ir įvairių šalių teismų savivaldos institucijų atstovai.

„Teisėjai ieškos būdų, kaip užtikrinti nenutrūkstamą teisingumo vykdymą ir sustiprinti visuomenės pasitikėjimą teismų sistema dabartinėmis sąlygomis – sparčiai augant teisėjų darbo krūviui ir mažėjant finansiniams ištekliams“, – rašoma Nacionalinės teismų administracijos tinklapyje esančiame pranešime.

Tuo tarpu įvairios Lietuvos visuomeninės organizacijos mano, jog kalbėjimas apie visuomeninės pasitikėjimo teismais stiprinimą yra tik demagogija, kadangi Teisėjų taryba iki šiol nepareikalavo atsakomybės iš Vilniaus apygardos teismo pirmininko A.Šumsko dėl jo vadovaujamame teisme įvykusio skandalo – visą Lietuvą sukrėtusio girto teisėjo Z.Birštono skrydžio nuo teismo laiptų, kurį parodė ne tik Lietuvos, bet ir Europos televizijos.

„Lietuvos teismai – baisesni už TSRS teismus“, – sako piliečiai, kurie savo protesto akcijomis sieks parodyti Europos teisėjams, koks tikrasis Lietuvos teismų veidas.

Piketuotojai taip pat reikalaus Vilniaus apygardos teismo pirmininko A.Šumsko atstatydinimo. “Jeigu Lietuvos Teisėjų taryba nesugeba pareikalauti iš A.Šumsko atsakomybės, tuomet tegul raudonuoja prieš savo kolegas iš Europos”, – sakė prie Europos teismų tarybų Generalinės asamblėjos Vilniuje piketuoti atvykstantys piliečiai.

Tuo tarpu šiandien, 14.30 val., piketas dėl A.Šumsko atstatydinimo iš Vilniaus apygardos teismo pirmininko pareigų vyks prie Teisėjų tarybos (L.Sapiegos g. 15, Vilnius).

KK nuotr.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!