- Reklama -
Generalinis prokuroras Darius Valys

Šiandien generalinis prokuroras Darius Valys Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento, kuriame sukoncentruotos bendros baudžiamojo persekiojimo praktikos formavimo, metodinio vadovavimo, koordinavimo ir kontrolės funkcijos, vyriausiojo prokuroro pavaduotoju paskyrė prokurorą Tomą Krušną. Pavaduotojas, tarnybą pradėsiantis birželio 13 dieną, bus atsakingas už tarptautinio bendradarbiavimo ir teisinės pagalbos koordinavimą.

„Neabejoju, kad prokuroro T. Krušnos patirtis tarptautinėse institucijose ir procesų išmanymas pravers organizuojant Lietuvos prokurorų darbą tarptautinės teisinės pagalbos srityje. T. Krušna – idėjų turintis prokuroras, prokuratūroje dirbantis 13 metų, todėl tikiu, kad jis sugebės būti ryžtingu ir atsakingu vadovu“, – pabrėžia generalinis prokuroras D. Valys.

Pastaruosius penkerius metus prokuroras T. Krušna dirbo Europos Sąjungos tarptautinėse institucijose – nuo 2006 m. liepos iki 2008 m. vasario buvo paskirtas Lietuvos nacionaliniu nariu Eurojuste, o nuo 2008 m. vasario iki 2011 m. gegužės – deleguotas į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą (OLAF).

Teisininko kvalifikaciją T. Krušna įgijo Vilniaus universitete, tarnybą prokuratūroje pradėjo 1998 m. Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje. Prokuroras 2001 m. buvo perkeltas į Generalinės prokuratūros Valdymo kontrolės ir analizės skyrių, kuriame dirbo iki 2006 m.

Per visą tarnybos prokuratūroje laikotarpį T. Krušna buvo skatintas keturis kartus, tarnybinių nuobaudų neturėjo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!