- Reklama -

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (KK nuotr.)

Šių metų birželio 13 per TV3 buvo rodoma R. Janutienės paruošta laida „Vasara pagal Rūtą“. Šią laidą aš pavadinčiau -„Melas pagal Rūtą“.

Pirmiausia mane ponia R. Janutienė, pamindama žurnalistų etikos normas, apgavo, nes, norėdama susitikti su manim, ji teigė, kad laida bus apie Saugomų teritorijų tarnybos direktorę R. Baškytę, nes ji žinanti, kad R. Baškytė buvusio Prezidento V.Adamkaus ir buvusio generalinio prokuroro rankomis su manim susidorojo.

Atvykus R. Janutienei, jai buvo uždrausta filmuoti mano namus. Pažeidžiant Konstitucijos 22 str. ir Žurnalistų etikos kodekso 36 str. visas filmavimas mano namuose, išskyrus pokalbį su manim, vyko slapta.

Pati laida – tai video montažas ir R. Janutienės melas.

Buvo pašalinti visi mano teiginiai apie tai, kad R. Baškytė turi jausti pilną atsakomybę už tai, kad būtent visos neteisėtos statybos Kuršių Nerijoje vyko su jos žinia, o kartais ir su ja raštiškai suderinus. Buvo pašalinti ir mano teiginiai, kad A. Valantinas prieš mane pradėjo ikiteisminį tyrimą, kad aš, neva piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, išvaisčiau savo draugų turtą, sekančią dieną po to, kai Seimo aplinkos komitetas, apsvarstęs mano pateiktą medžiagą konstatavo, kad R. Baškytė savo tarnybines pareigas atliko netinkamai, piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, dėl ko valstybei buvo padaryta didelė žala, bei melavo Konstituciniam Teismui.

R. Janutienei aš teigiau, jog mano nuostata buvo tai, kad nereikia griauti Kuršių Nerijoje pastatų todėl, kad už šias statybas pilną atsakomybę turi prisiimti valstybinės valdžios ir valdymo organai, tuo pačiu ir R. Baškytė, nes šios statybos vyko su jų žinia ir su jais suderinus tiek atsakingų darbuotojų parašais, tiek Neringos miesto savivaldybės bei apskrities administracijos sprendimais. Tuo labiau, kad Kuršių Nerijos generalinį planą slėpė tiek buvęs Neringos meras, tiek ir R. Baškytė. Teigiau, kad pradėjus griauti šias statybas, visi savininkai turės teisę kreiptis į teismą, kad jiems valstybė atlygintų daugiamilijoninę žalą, tai yra, kad už valdininkų ir valstybinės valdžios organų aplaidumą ar piktnaudžiavimą sumokėtų visi mokesčių mokėtojai.

R. Janutienei pateikiau ir turimų dokumentų kopijas, bet tiek mano šie teiginiai, kaip ir kiti, tiek pateikti dokumentiniai faktai buvo išmesti.

Tendencingai R. Janutienė aiškina, kad mano šeima per daug pigiai sumokėjo už nupirktą žemę. Ji „užmiršo“ paminėti, kad jos pačios baudžiamojoje byloje dėl šmeižimo Generalinė prokuratūra konstatavo, kad lygiai po tokią pat sumą pinigų pirkdami iš to pačio asmens žemės ūkio paskirties žemę mokėjo ir dar 7 asmenys. „ Užmiršo“ R. Janutienė paminėti ir tai, kad Generalinė prokuratūra savo tarnybiniu patikrinimu konstatavo, kad aš R. Baškytės niekada dėl kažkokio užstatymo procento padidinimo „nespaudžiau“.

Visa laida yra tendencinga, iškraipomi tikri faktai, meluojama. Tendencingas melas yra net kalbant apie tai, kad mano name visur ąžuolas. Laiptai yra ne iš ąžuolo, bet iš uosio medienos, o apdaila virtuvėje yra iš uosio faneruotės. Tendencingai R. Janutienė laidoje „konstatuoja“, kad mano šeima negalėjo namo pasistatyti iš algos, „užmiršdama“ paminėti, kad lengvų konstrukcijų namo statybai buvo paimta iš banko paskola, parduotas Klaipėdoje butas ir garažas bei sodas su nameliu Šilutėje.

Esu įsitikinęs, kad ši laida visą savaitę buvo anonsuojama bei parodyta vienu tikslu – kad padarytų įtaką Aukščiausiajam Teismui, kad šiandien, sekančią dieną po laidos, būtų priimtas sprendimas atmesti mano ir mano draugų kasacinius skundus susidorojimo su manim byloje.

Stanislovas Stulpinas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!