- Reklama -

KK nuotr.

Referendumo iniciatyva dėl žemės nepardavimo užsieniečiams ir būtinų parašų referendumo surengimui sumažinti nuo 300 tūkst iki 100 tūkst. buvo sėkminga.

Kaip buvo pranešta Seime vykusios spaudos konferencijos, organizuotos referendumo iniciatyvinės grupės, metu, iki 14 val. buvo priduoti lapai su 311 000 piliečių parašų, būtinų referendumui šiai opiais Lietuviai klausimais surengti. Tuo metu dar vyko ir pasirašymas elektroninių būdu, o taip pat iki pat vakaro į VRK palaukė popieriniai parašų lapai.

Šaltinių VRK teigimu, darbo dienai besibaigiant,priduotų parašų skaičius padidėjo iki 320 000, o elektroninių oparašų jau buvo surinktą per 6000. Tokio kiekio visiškai pakanka privalomajam referendumui surengti, kuris taps pirmu pačių piliečių inicijuotu referendumu per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją.

Tačiau neramina tas faktas, kad Z.Vaigauskas interviu, kurį cituoja vienas naujienų portalas, teigė, kad VRK nepriims lapų iš piliečių tiesiogiai, o tik iš iniciatyvinės grupės narių. Tai parodo, kad šios labai valdžios smerktos ir informacinę blokadą patyrusios referendumo iniciatyvos metu surinkti parašai bus nagrinėjami nuodugniai ir laikantis visų formalumų, todėl papildomų parašų patekimas ir buvo stabdomas.

Priminsime, kad Lietuva referendumo piliečių iniciatyva surengimo taisyklėmis savo nedemokratiškumu senai lenkia ne tik visas ES valstybes, kur tokia galimybė numatyta, bet ir Rusiją ir Baltarusiją.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!