- Reklama -
Ne vieni tyrimai parodė, kad net ir trumpas pasinėrimas į knygos puslapius ne tik palankiai prisideda prie geresnės savijautos gerinimo, bet ilgainiui gali sumažinti ir depresinius pojūčius
Ne vieni tyrimai parodė, kad net ir trumpas pasinėrimas į knygos puslapius ne tik palankiai prisideda prie geresnės savijautos gerinimo, bet ilgainiui gali sumažinti ir depresinius pojūčius

Skubančiame ir moderniame šiuolaikinių technologijų pasaulyje vis sunkiau atrasti laiko įvairiems užsiėmimams savo malonumui. Vienas tokių – knygų skaitymas. O galbūt esate iš tų, kurie skaityti nemėgsta? Vis dėlto tai yra tas užsiėmimas, kuriam derėtų rasti nors mažumėlę laiko savo dienotvarkėje. Jūsų dėmesiui, keletas pagrindinių motyvų, kodėl skaityti verta! 

Knyga rankose – galimybė atsipalaiduoti

Viena dažniausių priežasčių, kodėl žmonės skaito knygas – tai puiki galimybė atpalaiduoti mintis ir sumažinti stresą. Ne vieni tyrimai parodė, kad net ir trumpas pasinėrimas į knygos puslapius ne tik palankiai prisideda prie geresnės savijautos gerinimo, bet ilgainiui gali sumažinti ir depresinius pojūčius. Labai dažnai tiek klasikos kūriniai, tiek daugumos mėgstamos populiarios knygos naudojamos kaip puikiai veikianti terapijos alternatyva. Skaitymas atpalaiduoja, padeda užsimiršti, leidžia atsikvėpti nuo kasdienybės ar kankinančio nerimo, o tai daro didelę įtaką mūsų nuotaikai. Daugelis skaitytojų knygų imasi vakarais, kad būtų lengviau užmigti – pamėginkite bent jau prieš miegą iškeisti telefono ekraną į dominantį skaitinį! 

Siekiate praturtinti žodyną ir laisviau reikšti mintis? Skaitykite! 

Ar žinojote, kad knygos yra tarsi unikali treniruotė jūsų smegenims? Iš tiesų, knygų skaitymas verčia intensyviau veikti smegenis, taip pat puikiai lavina atmintį, nes istorijos apsuptyje reikia įsiminti daugybę dalykų, atkreipti dėmesį į įvairias detales: vardus, vietoves, įvykių seką ir kt. Be viso to, skaitydami ilgainiui praturtinsite savo žodyną, o mintis tiek žodžiu, tiek raštu išreikšti bus daug paprasčiau, jos taps sklandesnės, išraiškingesnės ir išmintingesnės. Tuo pačiu veikiausiai padarysite mažiau rašybos ir skyrybos klaidų! Šioje vietoje ypatingą vaidmenį atlieka regimoji atmintis. 

Kad ir kokį žanrą skaitote – tobulėjate ir mokotės

Tam, kad sužinotumėte naujų dalykų, visai nebūtina skaityti vien tik istorijos, psichologijos, ar mokslinės krypties literatūrą. Galite neabejoti, kad tobulėjimo procesas vyksta nepaisant skaitomo žanro. Netgi meilės romanai leidžia sužinoti daugybę naujų dalykų. Skaitydami tikrai atkreipsite dėmesį į vietoves, galbūt sužinosite apie neįprastą kultūrinį gyvenimą, architektūrą, meną ar mitybos įpročius tam tikroje šalyje. Net patys nejausdami knygų dėka kraunate į atmintį didelį kiekį žinių. 

Jeigu knygos neužėmė svarbios vietos jūsų gyvenime ir atrodė nuobodžios, atminkite, kad pradėti skaityti niekada nevėlu. Pažvelgus plačiau, akivaizdu, jog ši veikla yra vienas geriausių būdų laisvalaikiui leisti. Turiningo skaitymo!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!