- Reklama -

Seimo LSDP frakcijos seniūnė I.Šiaulienė. KK nuotr.

Vyriausybės pastangomis dujų kaina yra mažinama 22–24 ct už kubinį metrą. Dujų kaina Lietuvoje pigo pirmą kartą nuo 2007 metų.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija teigia, kad jau buvo pasiektas susitarimas su „Lietuvos dujomis“ kainą sumažinti dar papildomai 5 centais. “Tačiau tam netikėtai pasipriešino Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) teigdama, kad siekiant subalansuoti ir pagrįsti kainas visiems metams, reikia kainos sumažinimą perkelti po gegužės 1 d. Tad Seimo LSDP frakcijai kyla klausimas, kieno interesams atstovauja VKEKK, nes norima mažinti kainas tada, kai šildymas jau bus išjungtas ir gyventojams tai nebebus taip aktualu”, – teigiama Seimo LSDP frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

Pasak frakcijos, VKEKK pirmininkė Diana Korsakaitė savo poziciją aiškina reglamentavimo tvarka, tačiau galima spėti, jog esama politinių interesų įtakos.

“Vyriausybė, siekdama sumažinti biurokratiją, ketina sujungti Konkurencijos tarnybą, VKEKK ir Ryšių reguliavimo tarnybą į vieną tarnybą.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija ragina visos Lietuvos žmonių interesą – pigesnę šildymo kainą – iškelti aukščiau už politines intrigas”, – teigiama LSDP frakcijos pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!