- Reklama -

Organizatorių nuotr.

Vidurdienį Vilniuje prasidėjo Tarptautinės gyvūnų dienos minėjimas, kurio metu, sveikinti vilniečių ir miesto svečių į miesto gatves išėjo patys gyvūnai. Šunys praeiviams dalino informaciją apie kaniterapiją (užsiėmimus su specialiai paruoštais šunimis) ir projektą „Gyvūnų kaspino mėnuo“.

Unikali akcija, skirta paminėti Tarptautinei gyvūnų dienai, yra projekto „Gyvūnų kaspino mėnuo“ dalis. Šio projekto metu visą spalio mėnesį bus renkami pinigai, už kuriuos vėliau bus finansuojama pirmoji Lietuvoje plati kaniterapijos programa skirta SOS vaikų kaimo vaikų globos namuose augantiems vaikams.

Akcijos herojai – penki šunys, kurie visą popietę bendravo su praeiviais Vilniaus gatvėse, nešdami ir dalindami skrajutes, kviečiančias prisijungti prie projekto „Gyvūnų kaspino mėnuo“. Kaip solidarumo su projektu ženklą, kartu su keturkojais akcijoje dalyvavę jų šeimininkai dalino atšvaitus, paženklintus projekto „Gyvūnų kaspino mėnuo“ simbolika.

Projekto ambasadore tapusi „Tele bim-bam“ įkūrėja Neringa Čereškevičienė teigia, kad Tarptautinė gyvūnų diena yra puiki proga pagerbti savo augintinius. „Esu didelė gyvūnų mylėtoja ir labai džiaugiuosi visais savo augintiniais – trimis šunimis bei katinu. Pati Tarptautinė gyvūnų diena yra puiki proga prisiminti mūsų geriausius draugus – augintinius ir padėkoti, kad jie visuomet būna šalia. O šiandien į gatves išėję šuniukai priminė visiems vilniečiams koks svarbus yra gyvūno ir žmogaus bendravimas. Visgi noriu pabrėžti, kad gyvūnų dovanojama šiluma ir meile gali džiaugtis toli gražu ne visi norintys. Todėl labai džiaugiuosi, kad sutapus mano ir „Pedigree“ bei „Whiskas“ gyvūnų maisto gamintojo idėjoms, gimė puiki iniciatyva, kurios dėka Vilniaus „SOS vaikų kaime“ augantys vaikai gaus galimybę pažinti gyvūno meilę. Smagu, kad šios akcijos dėka, kiekvienas iš mūsų gali paremti šią iniciatyvą“, – pasakojo N. Čereškevičienė.

Pasibaigus „Gyvūnų kaspino mėnuo“ projektui, specializuotus užsiėmimus Vilniaus „SOS vaikų kaime“ rengs Lietuvos kinologų draugijos darbuotojai. Edukacinių užsiėmimų tikslas – ugdyti vaikų socialinius gebėjimus, skatinti kūrybiškumą, didinti motyvaciją mokytis bei mokyti tinkamo elgesio su gyvūnais. Vaikai, talkinami įvairių sričių specialistų, savo jėgas išbandys dresuodami šunis, fotografuodami ir filmuodami gyvūnus, o savo darbus pristatys tarptautinėse šunų parodose. Visuose užsiėmimų pagrindu taps specialiai kaniterapijai paruošti bei apmokyti šunys.

Apie kaniterapiją

Pirmojo lygio kaniterapija (susitikimai su šunimis) – žmogaus susitikimui su šunimi konkretūs tikslai nėra užsibrėžiami. Svarbiausia tokių užsiėmimų metu – šuns ir žmogaus kontakto užmezgimas, teigiamai veikiantis emocijas.

Antrojo lygio kaniterapija (mokymasis su šunimis) – intensyvesnis bendravimas su šunimis, kurio metu šuo gali būti pasitelkiamas kaip mokymo priemonė (pavyzdžiui, mokomasi kaip tinkamai elgtis su gyvūnais) arba motyvuojanti priemonė mokantis kitus dalykus (šuns dalyvavimas mokymosi procese).

Trečiojo lygio kaniterapija (terapija, pasitelkiant šunis) – šuns dalyvavimas kompleksiniuose terapiniuose užsiėmimuose, siekiant iš anksto apsibrėžtų tikslų. Šuns vaidmuo užsiėmimuose priklauso nuo sprendžiamos problemos tipo. Bendravimas su šunimi skirtas žmonių psichiniams, emociniams, socialiniams bei kognityviniams gebėjimams stiprinti. Terapijos programa iš anksto aptariama ir suderinama su specialistais, dirbančiais su konkrečiu pacientu.

Jonaistė Jusionytė, Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!