- Reklama -
Vis daugiau žmonių atranda sportą
Vis daugiau žmonių atranda sportą

Šiais laikais  labiau nei ankstesniais žmonės rūpinasi sveika gyvensena. Netgi galima sakyti, kad  grožis ir sveikas gyvenimo būdas tapo madingais. Ir tai yra gerai. Vis daugiau žmonių atranda sportą: vieni nori tiesiog paįvairinti kasdienybę, kiti – turėti sveiką kūną ir užkirsti kelią įvairioms ligoms. Įtraukus sportą į savo rutiną, padidiname fizinio aktyvumo lygį. O pastarasis stiprina imunitetą, treniruoja raumenis, gerina kraujotaką ir  koordinaciją, padeda kontroliuoti kūno svorį, kraujo spaudimą ir cholesterolį, bei, apskritai, padeda į gyvenimą pažvelgti visiškai kitomis akimis. Pradėjus gyventi aktyviau, energijos sąnaudos tolygiai didėja, tad derėtų peržiūrėti mitybą. Tam gal pasitarnauti papildai sportui . Kuo energijos apykaita intensyvesnė, tuo labiau išauga kai kurių vitaminų ir mikroelementų, tokių kaip magnis, natris, kalis  poreikis. 

Sporto papildų nauda

Sporto papildai skiriasi nuo įprastų: jie yra „ turtingesnės“  sudėties. Be to jie yra pagaminti iš natūralios gyvūninės ar augalinės kilmės produktų. Didelė dalis jų turi ekologiškumo sertifikatus. Renkantis papildus būtina atkreipti dėmesį į veikliųjų medžiagų kiekius. Įprastai medžiagų kiekiai koreliuoja su papildų kaina, t.y., kuo kaina didesnė, tuo produkte yra daugiau mineralų ir vitaminų.  Taip pat svarbi yra ir papildų forma. Vieni maisto papildai yra kapsulių, kiti- tablečių, o treti- miltelių ar skysčio pavidalo. Yra įrodyta, kad žmogaus organizmas geriausiai įsisavina skystą papildų formą.

 Pagrindinė papildų misija yra subalansuoti mitybą. Jie nepakeičia maisto, o jį papildo taip, kad netruktų reikiamų medžiagų. Pavyzdžiui,  jei norite auginti raumenis, tai prireiks jų statybinės medžiagos baltymų, kurių vartojimas iš įprasto maisto ne visada tiek veiksmingas, kiek norėtųsi. Kartais patogiau pavartoti baltymų papildus nei suvalgyti puskilogramį varškės ar  kelių vištų krūtinėles. 

Sporto papildai niekada nebus kenksmingi ar pavojingi, nes tai yra tos pačios medžiagos, kurias mes gauname iš maisto. Kartais tenka girdėti stereotipinį mąstymą apie sporto papildų žalą, bet taip kalba tie, kurie painioja sporto papildus su dopingu. Tarp jų nieko bendro nėra!  Šalutinis papildų poveikis galimas tik tuo atveju, jei  jie  vartojami viršijant rekomenduojamą dozę. Tad visada atsakingai skaitykite prekės aprašymą ar pasitarkite su vaistininku. 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!