- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Prezidentės biografijos tyrinėtojų išpūstas melo burbulas apie Prezidentės Dalios Grybauskaitės tariamas sąsajas su perversmininkais Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje subliuško:  „Karštas komentaras“ pasidomėjo buvusia Vilniaus aukštąja partine mokykla ir išsiaiškino, kad Vilniaus aukštosios partinės mokyklos patalpos jau 1990 m. kovo 11 d. LR Vyriausybės potvarkiu buvo perduotos Vilniaus pedagoginiam institutui.

1989 m. gruodžio mėnesį, Lietuvos Komunistų partijai atsiskyrus nuo TSKP, Dalia Grybauskaitė perėjo į Algirdo Brazausko vadovaujamos savarankiškos LKP gretas. Tuo tarpu Prezidentės biografijos tyrinėtojai mėgina sukelti abejonę, neva gal Prezidentė neperėjo į LKP iš TSKP, nors ta abejonė nieko bendro su realybe neturi.

Kaip žinia, šių metų sausio 13-ąją iš Seimo tribūnos Z.Vaišvila pasakė: „Rūta Janutienė man pranešė, kad D.Grybauskaitės darbo byloje rado 1990 m. liepos Lazutkos įsakymą dėl ponios D. Grybauskaitės premijavimo už gerą darbą. Per daug melo Lietuvoje“.

Tačiau tuo metu, apie kurį iš Seimo tribūnos kalbėjo Z.Vaišvila, Vilniaus aukštoji partinė mokykla jau neveikė, o prieš ją uždarant, 1990 m. birželį, likutiniai pinigai kaip premijos buvo išmokėti visiems darbuotojams – nuo valytojų, budėtojų iki dėstytojų.

Be to, pasirodo, Vilniaus aukštoji partinė mokykla patalpų neteko jau pačią pirmą nepriklausomybės dieną. 1990 m. kovo 11 d. LR Vyriausybės potvarkiu, atsižvelgiant į pedagoginio instituto labai blogą materialinę bazę bei aukštųjų mokyklų rektorių kovo 2 d. nutarimą dėl partinės mokyklos pastatų perdavimo, Vilniaus pedagoginis institutas perėmė Vilniaus aukštosios partinės mokyklos visas patalpas. Šį Vyriausybės potvarkį pasirašė l.e.p. Ministrų Tarybos pirmininkė Kazimiera Prunskienė.

Netrukus po to, 1990 m. kovo 25 d., ginkluoti desantininkai užėmė Vilniaus pedagoninio instituto perimtos partinės mokyklos patalpas. Čia įsikūrė ir propagandinis radijas.

Okupantai šiose patalpose buvo iki 1991 metų pučo pabaigos.

Sausio 13-osios įvykių byloje nuteistas M.Burokevičius su visa „Jedinstvos“ valdžia buvo įsikūręs dabartinės Vyriausybės pastate.

Esant tokiai įtemptai situacijai – ginkluotiems desantininkams užėmus Vilniaus pedagoninio instituto perimtos partinės mokyklos patalpas, 1990 m. balandžio mėnesį Dalia Grybauskaitė parašo pareiškimą dėl atostogų ir atostogauja.

1990 m. birželio 30 d. Partinė mokykla likviduojama. Prieš likvidavimą 1990 m. birželio 19 d. visiems darbuotojams – nuo valytojų, budėtojų iki dėstytojų – išmokamos premijos.

Nuo 1990 liepos mėn. Prezidentė Dalia Grybauskaitė nebedalyvavo jokioje partinėje veikloje.

1990 m. rugpjūčio 27 d. Prezidentė pradėjo dirbti ekonomikos institute prie ekonomikos ministerijos moksline sekretore.

Po 1991-ųjų pučo, 1991 m. rugpjūčio 23 d. premjeras G.Vagnorius pasirašė potvarkį, kuriuo Vilniaus pedagoginis institutas jau antrą kartą perėmė partinės mokyklos patalpas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!