- Reklama -

Buvęs KT teisėjas E.Kūris. KK nuotr.

Naujoji Teisėjų taryba pirmajame savo posėdyje patvirtino šalies vadovės paskirtus visuomenės atstovus į Nuolatinę teisėjų veiklos vertinimo komisiją (NTVVK). Nuo šiol teisėjų veiklą be kitų narių vertins savaitraščio „Veidas“ leidėjas Algimantas Šindeikis ir Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros vedėjas prof. Egidijus Kūris.

,,Seniai, tiek kaip žurnalistas, tiek kaip teisininkas, domiuosi teismų darbu. Teisėjų vertinimas yra bandymas padėti teisėjams rasti kelią, kaip patobulinti savo ryšį su bylos dalyviais ir visuomene, savo veiklą padaryti skaidresnę, dalyvauti visuomeniniame gyvenime, argumentavime rasti ne tik teisinio pozityvizmo bet ir vertybinių argumentų, kalbėti žmonėms suprantama kalba, padedančia suprasti teisėjo darbą, vertinti jo sprendimų kokybę.”, – kalbėdamas apie NTVVK tikslus ir savo naujas pareigas teigia Algimantas Šindeikis.

Prof. Egidijus Kūris tapęs NTVVK nariu tikisi padėti tinkamai atlikti pagrindines NTVVK funkcijas – išsiaiškinti stipriąsias ir silpnąsias dirbančių teisėjų profesinės veiklos sritis, o neigiamus teisėjų veiklos vertinimo rezultatus panaudoti organizuojant teisėjų mokymą, kvalifikacijos kėlimą, skatinti pačius teisėjus tobulinti savo profesionalumą.

,,Teisėjų darbe galime įžvelgti ne vieną trūkumą. Tai ne tik dažnai akcentuojamas labai ilgas bylų nagrinėjimas, bet ir vieši teisėjų pasisakymai, kuriuose pasitaiko netikslumų, kiti dalykai”, – paklaustas apie pagridninius taisytinus dalykus teisėjų darbe pažymi profesorius.

Prof. Egidijus Kūris ir žurnalistas Algimantas Šindeikis pakeitė NTVVK veikloje iki šiol dalyvusius visuomenės atstovus: teisės profesorių Vytautą Mizarą ir buvusią Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Teodorą Staugaitienę. Trečiasis visuomenės atstovas – buvęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Benediktas Stakauskas liko NTVVK narys. Vietoj teisėjos Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos Danutės Milašienės naująja nare tapo Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Danutė Gasiūnienė. Kiti nariai nepakeisti. Visų septynių narių įgaliojimų laikas baigsis kartu su Teisėjų tarybos – po ketverių metų.

NTA inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!