- Reklama -

Ūkio bankas. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Generalinė prokuratūra patvirtino bankrutuojančią AB Ūkio bankas civiliniu ieškovu ikiteisminiame tyrime dėl galimų Ūkio banko akcininkų ir jų sprendimais skirtų vadovų veiksmų iššvaistant banko turtą. Preliminariais skaičiavimais, atlygintina žala siekia 1 278 212 757 litus.

Ūkio banko bankroto administratoriaus pareiškime Generalinei Prokuratūrai nurodoma, kad atlygintiną sumą sudaro visų kreditorių kreditorinių reikalavimų suma, papildoma 128,5 mln. litų suma, kurią įsipareigojo išmokėti VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ AB Šiaulių bankui ir Ūkio banko smulkiųjų akcininkų akcijų vertė, vertybinių popierių biržoje fiksuota dieną prieš sustabdant banko veiklą. Iš bendros sumos atimta Ūkio banko realizuotino turto preliminari vertė.

„Ieškovo statusas leis mums aktyviai dalyvauti tyrime ir suteiks pagrindą įtariamųjų turto nuosavybės ribojimui. Savo ruožtu, tai atveria galimybes prokurorui ieškoti konkretaus areštuotino turto. Kitaip tariant, bendradarbiavimas su teisėsauga įgauna formą ir turinį, todėl mums bus kur kas lengviau areštuoti buvusių akcininkų ir vadovų turtą siekiant užtikrinti banko kreditorių ir smulkiųjų akcininkų interesus“, – pažymėjo BAB Ūkio bankas bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną.

Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

Eglė Gabrytė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!