- Reklama -

Prezidentė stebės didžiausias NATO pratybas Baltijos šalyse. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė rytoj, lapkričio 6 d. 12 val., kartu su Latvijos Prezidentu Andriu Bėrziniu, Estijos Prezidentu Toomu Hendriku Ilvesu ir NATO Generaliniu Sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu Adažių poligone Latvijoje stebės NATO greitojo reagavimo pratybas „Steadfast Jazz 2013″.

„Steadfast Jazz 2013″ yra pirmosios tokio plataus masto pratybos regione, kurių tikslas – parengti Aljanso kolektyvinės gynybos scenarijus Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Prezidentė pabrėžė, jog šios pratybos parodo tvirtą NATO įsipareigojimą ginti Lietuvą ir kitas Baltijos šalis nuo bet kokių išorės grėsmių.

Esminis pratybų uždavinys – parengti ir patikrinti NATO aukštos parengties, technologiškai pažangias sausumos, oro, jūrų ir specialiąsias greitojo reagavimo pajėgas, kurias prireikus Aljansas gali greitai dislokuoti į bet kurią pasaulio vietą. Greitojo reagavimo pajėgos yra svarbiausia NATO kolektyvinės gynybos dalis.

Latvijos Adažių poligone Prezidentė aplankys jungtinę Aljanso vadavietę, stebės greitojo reagavimo pajėgų valdymo pratybas ir kartu su Latvijos, Estijos ir NATO vadovais dalyvaus bendroje spaudos konferencijoje.

„Steadfast Jazz 2013″ prasidėjo lapkričio 2 d. ir tęsis 7 dienas. Pratybose dalyvauja 300 Lietuvos karių, dislokuotų mūsų šalyje, Latvijoje, Lenkijoje ir Norvegijoje. Iš viso „Steadfast Jazz 2013″ sutraukė daugiau negu 6 tūkstančius karių iš 20 NATO šalių ir Aljanso partnerių – Suomijos, Švedijos ir Ukrainos. Tai didžiausios NATO pratybos nuo 2006 metų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!