- Reklama -

"Okupuok Volstrytą"

Spalio 15 dieną kino režisierius Romas Zabarauskas (“Porno Melodrama”) prisijungė prie “Užimkime Volstrytą” akcijos įkvėptų pasaulinių protestų prieš nesąžiningą finansų elito ir valdžios politiką. Niujorke šiuo metu studijuojantis lietuvis į Times Square aikštės okupaciją žygiavo su plakatu: “Make Parties Make Love Make History”. Pažodžiui tai reiškia: “Linksminkis, mylėkis ir kurk istoriją”.

“Draugai manęs vis klausia – tai dėl ko šie žmonės protestuoja?”, – pasakoja Romas Zabarauskas. “Protestuojame, nes kenčiame dėl finansinės krizės, kurią sukėlėme ne mes, o bankų spekuliacijos ir valdžios pataikavimas bankams bei korporacijomis. Užuot ėmęsi drakoniškų priemonių karpant biudžetą, rinkėjus atstovaujantys politikai turėtų, visų pirma, nubausti krizės kaltininkus ir pasirūpinti regualiavimu, kuris užkirstų kelią tokioms krizėms ateityje. Protestams yra ir daugiau skirtingų priežasčių: Amerika švaisto gausybes pinigų beprasmiškiems karams, Italijos premjeras Berlusconi ne tik akivaizdžiai korumpuotas, susijęs su mafijos struktūromis, bet dar ir atvirai niekina moteris.”

Lietuvoje prie pasaulinių protestų prisijungė tik saujelė protestuotojų. Ar režisierius nusivylęs tokiu lietuvių pasyvumu? “Ne, tikrai nesu nusivylęs. Mažas protestuotojų skaičius ne dėl to, kad lietuviams neva viskas vis vien. Šie protestai yra organizuojami šiuolaikinių socialinių tinklų pagalba – Facebook, Twitter. Lietuviai dar nepratę taip plačiai naudotis šiomis priemonėmis, todėl ir protestuotojų skaičius mažesnis. Tačiau apskritai manau, kad lietuviai turi lygiai tokią pačią nuomonę apie savo valdžią ir bankus kaip ir visi vakariečiai. Prisiminkime, kaip Kauno arenos atidaryme buvo nušvilptas Audrius Kubilius – tai buvo lygiai toks pat protestas.”

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!