- Reklama -
Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę. KK nuotr.
Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę. KK nuotr.
Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę.KK nuotr.

KK nuotr.

Seimas, atsižvelgdamas į Visuomenės informavimo etikos asociacijos teikimą, penkerių metų kadencijai žurnalistų etikos inspektore paskyrė naujienų agentūros ELTA generalinę direktorę Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę, kuri pakeis nuo 2009 m. pabaigos šias pareigas ėjusią teisininkę Zitą Zamžickienę.

Po slapto balsavimo už Seimo nutarimą dėl naujosios žurnalistų etikos inspektorės paskyrimo (projektas Nr. XIIP-3190(2) balsavo 63 Seimo nariai, prieš – 38, susilaikė 14 parlamentarų.

Už Seimo nutarimą dėl Z. Zamžickienės atleidimo (projektas Nr. Nr. XIIP-3189(2) balsavo 85 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 5 parlamentarai.

1971 m. gimusi G. Ramanauskaitė-Tiumenevienė yra įgijusi lietuvių filologijos bakalauro ir magistro kvalifikacinius laipsnius Vilniaus universitete. Darbą Lietuvos naujienų agentūroje ELTA G. Ramanauskaitė-Tiumenevienė pradėjo 1998 m., 2007 m. buvo paskirta Lietuvos naujienų agentūros ELTA generaline direktore.

Žurnalistų etikos inspektorius yra valstybės pareigūnas, kuris prižiūri, kaip įgyvendinamos Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos. Jis nagrinėja suinteresuotų asmenų skundus dėl visuomenės informavimo priemonėse pažeistos jų garbės ir orumo, dėl teisės į privataus gyvenimo apsaugą pažeidimo visuomenės informavimo priemonėse, taip pat vertina, kaip informuojant visuomenę laikomasi Visuomenės informavimo ir kituose įstatymuose nustatytų visuomenės informavimo principų, rūpinasi Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatų įgyvendinimu, prižiūri, kaip jų laikomasi, analizuoja šio įstatymo taikymą ir kt.

Inspektoriumi skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir pareigoms atlikti būtiną kompetenciją.

LRS inf

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!