- Reklama -

(Prezidentūros archyvo nuotr.)
(Prezidentūros archyvo nuotr.)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato organizatorius ir aptarė, kaip vyksta pasirengimas čempionatui.

Prezidentė pabrėžė, kad pasirengimas Europos vyrų krepšinio čempionatui yra visos Lietuvos rūpestis ir atsakomybė, nes čempionato sėkmė – šalies garbės, prestižo ir įvaizdžio pasaulyje reikalas. Valstybės vadovė su čempionato organizatoriais aptarė, kaip vyksta arenų įrengimas, kaip pasirengta užtikrinti viešąjį saugumą, kur bus apgyvendinti svečiai, kaip organizuota savanorių veikla, taip pat, kaip čempionatas išnaudojamas Lietuvos įvaizdžio stiprinimui.

„Šis čempionatas Lietuvai yra iššūkis, nes Europos vyrų čempionate pirmą kartą dalyvauja ne 16, o 24 šalys, todėl turime labai pasistengti, kad iš Lietuvos visi išsivežtų kuo geriausią įspūdį”, – sakė Prezidentė.

Šalies vadovė teigė, kad čempionatui svarbiausia – arenų įrengimas. Pasak Prezidentės, tai – Lietuvos garbės klausimas, todėl šiems darbams teikiamas prioritetas, o atsakomybę už juos prisiimti turi ir statytojai, ir savivaldybės.

Šalyje vyksiantis krepšinio čempionatas, pasak Prezidentės, yra puiki proga pagarsinti Lietuvos vardą, todėl būtina deramai ją išnaudoti. Lietuvos vadovės nuomone, tai bendras čempionato organizatorių, Turizmo departamento, savivaldybių reikalas.

Norą talkinti čempionato metu išreiškė apie 6 tūkstančius savanorių. Prezidentės teigimu, savanorių pagalba yra neįkainojama, tai vakarietiškos valstybės požymis.

Prezidentė artimiausiu metu pasirašys Savanoriškos veiklos įstatymą, skatinantį savanorystę, apibrėžiantį teisinį jos statusą ir gerinantį jos plėtros sąlygas.

Valstybės vadovė palinkėjo šalies krepšinio rinktinei savo puikiu pasirengimu ir gražiomis pergalėmis džiuginti visos Lietuvos sirgalius.

Prezidentės spaudos tarnyba

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!