- Reklama -
Prezidentūros archyvo nuotr.

Minint Kūno kultūros ir sporto dieną Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusipelniusiems šalies sportininkams tradiciškai įteikė valstybinius apdovanojimus už nuopelnus sportui ir Lietuvos vardo garsinimą, parodytą valią ir ryžtą siekiant pergalių pasaulio ir Europos čempionatuose. Taip pat pagerbė sėkmingai aukščiausiu tarptautiniu lygiu organizuoto Europos vyrų krepšinio čempionato rengėjus.

„Jūsų pasiekimai pasaulio, Europos čempionatuose, universiadoje, reikšmingiausiuose tarptautiniuose turnyruose įrodo, kad ten, kur reikia varžytis, Lietuva stipri. Kuo stipresni varžovai, kuo didesni iššūkiai, tuo įspūdingesnės Jūsų pergalės. Jos įkvepia vienybei ir pasididžiavimui Lietuva”, – sakė šalies vadovė.

Prezidentė pasidžiaugė, kad Lietuva yra pajėgi puikiai surengti tokius renginius kaip Europos krepšinio čempionatas, kuris tapo nuostabia švente visos Europos krepšinio sirgaliams.

Valstybės ordinai ir medaliai skirti 2006, 2009, 2010 ir 2011 m. Europos kiokušin karatė čempionato ir 2009 m. pasaulio kiokušin karatė čempionato aukso medalių laimėtojai Margaritai Čiuplytei, pasaulio ir Europos čempionatuose medalius laimėjusiems irkluotojams Mindaugui Griškoniui, Donatai Vištartaitei, Sauliui Ritter, Rolandui Maščinskui, 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato aktyviems organizatoriams Mindaugui Balčiūnui ir Mindaugui Špokui.

Valstybiniais apdovanojimais pagerbti neįgaliųjų sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatų laimėtojai Ramunė Adomaitienė ir Deividas Takinas.

Apdovanojimus atsiėmė ir anksčiau apdovanoti 2011 m. Europos moterų šachmatų čempionato aukso medalio laimėtoja Viktorija Čmilytė, Lietuvos jaunių vaikinų krepšinio rinktinės žaidėjai Arnas Butkevičius bei Dovydas Redikas.

Už didelį indėlį organizuojant 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą LR Prezidentės Dalios Grybauskiatės medaliais apdovanoti Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas ir čempionato ambasadorius Arvydas Sabonis. Šalies vadovė taip pat padėkomis pagerbė per du šimtus nusipelniusių įvairių Lietuvos sporto šakų atletų bei jų trenerių.

Šalies vadovė pasveikino visus sportininkus ir jų trenerius bei palinkėjo didžių pergalių svarbiausiose pasaulio ir Europos sporto varžybose.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!