- Reklama -

Seimo narys Naglis Puteikis nori viešo teismo

Seimo narys Naglis Puteikis, atsakydamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią žinią dėl generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimosi į Seimą dėl jo teisinio imuniteto panaikinimo, pažymėjo, kad pats prašys Seimo narių nesudaryti tam kliūčių.

„Esu įsitikinęs, jog Seimo nariai Lietuvoje, kaip ir jų kolegos beveik visoje Europoje, teisinio imuniteto turi būti saugomi tik tada, kai atlieka savo parlamentines funkcijas. Jau vien tai, kad man kaltinimai pareikšti dar iki išrinkimo į Seimą, rodo, jog jis būti taikomas neturėtų“, – savo nuomonę dėstė N. Puteikis.

Anot parlamentaro, viešas teismas reikalingas ir dėl to, jog klaipėdiečiams pagaliau būtų aiškiai atsakyta, kodėl jų miesto istorinę dalį planuojama sudarkyti šešiais naujais maždaug trisdešimties metrų pastatais – „stiklainiais“.

„Nori nenori, susidariusi situacija kelia įtarimų, jog patys Klaipėdos apygardos STT ir prokuratūros pareigūnai gali piktnaudžiauti tarnybinėmis pareigomis – viešumas padėtų atsakyti į daug neaiškių klausimų“, – sako N. Puteikis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!