Wojciech Sumlinski. Nuotr. iš sumlinski.pl
- Reklama -

„Yra bent trys Pževovo tragedijos galimybės: tyčinis streikas, nelaimingas atsitikimas „darbe“, provokacija, stumianti mus į karą, t.y. „nematomų jėgų“ veiksmas”, – rašoma lenkų žurnalisto Wojciech Sumlinski straipsnyje.

Jo nuomone, atmetus C variantą, A variantas būtų neabejotinai blogas: blogas Europai – dar blogesnis Lenkijai, nes tai reikštų išbandymą – „mes padarėme tai, ką padarėme ir ką tu dabar su mumis padarysi“? Ir patvirtinimas, apie kurį žurnalistas rašė „The Crumple Zone“: kad karas Ukrainoje yra ne tiek mirštantis konfliktas, kiek didesnio gaisro pradžia.

„Iš pradžių buvo kalbama, kad V. Putinas nedrįs pulti Ukrainos – bet jis tai padarė. Tada buvo užtikrinta, kad jis nerizikuos ir nebus viso masto karo – ir vis dėlto jis surizikavo. Tada buvo teigiama, kad jis nesiryš mobilizuotis, nes rusai išeis į gatves ir tai bus paskutinė jo klaida – bet jis tai padarė. Dar vėliau Amerikos karo tyrimų institutas tikino, kad V. Putinas nenaudos taktinių branduolinių ginklų – bėda ta, kad šis institutas identiškai kalbėjo apie karą Ukrainoje, kol prasidėjo karas Ukrainoje.

Šiandien į Lenkijos teritoriją nukrito raketos, dėl kurių mūsų šalyje žuvo pirmieji karo veiksmai. Koks galėtų būti kitas žingsnis? Tai nėra sudėtingas klausimas…

Ir labai svarbus PS: nepaisant šios konkrečios situacijos įvertinimo, jei kas nors iš to turės naudos, tai tikrai bus kita šalis – ne Lenkija, nes su ja ne Varšuvoje, o Kijeve šiandien pūpso šampano kamščiai, ir jūs turite tai atsiminti…“, – mano lenkų žurnalistas W. Sumlinski.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!