- Reklama -

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, atsargos generolas leitenantas Valdas Tutkus mano, kad karas Ukrainoje perėjo į naują etapą.

„1. Putinas pareiškė apie „referendumus“ Lugansko, Donecko. Zaporižės ir Khersono srityse. Nors jie dar nebuvo imituoti, tačiau Ukrainos kovos veiksmus jau įvardino kaip grėsmę Rusijos Federacijai.

2. Vadovaudamasis menama grėsme paskelbė dalinę mobilizaciją ir ketina mobilizuoti 300 000 žmonių, nors tikėtina, kad sieks mobilizuoti daugiau, nes šis skaičius aiškiai nepakankamas.

Darytina išvada, karas pereina į kitą etapą. Šiame etape Rusijos pajėgos sumuštos ir nepajėgia vykdyti užduočių.

Klausimas, ar pavyks mobilizacija ir kuo tai padės RF?

Nežiūrint labai aukšto Rusijos visuomenės palaikymo, situacija pradėjo keistis po sėkmingo Ukrainos puolimo. Dalis visuomenės susimąstė, net dalis elito.

Nors dar išlieka didelis visuomenės palaikymas, tačiau tikėtina, kad norinčių neatsiras ir žmonės bandys visaip išvengti tarnybos fronte.

Taigi manau, kad Ukrainos kariuomenė su Vakarų pasaulio parama sėkmingai pabaigė šį karo etapą ir turi ruoštis kitam. Žiemai.

Tikėtis, kad Rusijoje mobilizacija praeis sklandžiai, neverta, be to, mobilizuotų karių moralė bus labai tolima nuo normos. Skirtingai nuo įkvėptų pergalėmis ukrainiečių“, – savo feisbuko paskyroje parašė buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!