- Reklama -
Albumo viršelis
Albumo viršelis

Gediminas Radvila

Per pastarąsias dvi savaites Lietuvoje nebuvo jokios ypatingos muzikos. Absoliučiai nieko, ką galima būtų kritikuoti, bei nieko labai gero. Tai keista, nes per praeitas kelias savaites pasaulyje už Lietuvos buvo išleista tiek muzikos, kad aš net nespėjau visos perklausyti. Taigi, dėl tokios situacijos nusprendžiau parekomenduoti ganėtinai nežinomą užsienio grupę – „Rüfüs Du Sol“.
Grupė gimė Australijoje, sudaryta iš trijų narių bei yra išleidusi tris albumus. Pirmą – 2013 m., antrą – 2015 m., trečią – 2018 m. Jie groja alternatyvią elektroninę muziką ir house’ą.
Aš juos rekomenduoju dėl vieno dalyko – jų geriausio įgūdžio. Taip, jų muzika labai įsimintina bei gera sukurta, tačiau jos geriausia vertybė yra tai, kad ji priverčia tave jausti nerealias emocijas. Paleidus bet kokį „Rüfüs Du Sol“ įrašą tavo nuotaika iškarto pasikeis. Jų muzika svajinga, lyg romantiška kelionė kosmosu.
Labiausiai rekomenduočiau jų dainas „Innerbloom“, „Say a Prayer for Me“ ir „You Were Right“. Jeigu norite klausytis albumo, tai geriausias yra naujai išleistas koncertinis įrašas „Live from Joshua Tree“. Albumas buvo įrašytas vidury nakties, vidury dykumos, be jokių žiūrovų, bei yra oficialiai įkeltas į YouTube. Jame grupė puikiai atlieka savo geriausias dainas.
Aišku, jis man labai patinka ir aš jį įvertinčiau 4.5 iš 5. Vienintelis dalykas, kurio norėčiau iš jo antros dalies, tai būtų dalių improvizacijos. Tai labai paįvairintų muziką bei duotų daug spalvos.
„Rüfüs Du Sol“, kaip „Portishead“ ir „Coil“, yra grupė, kurios geriausiai tinka klausytis naktį. Jų muzika gera ir dienos metu, bet naktį ji tampa magiška. Liūdnoj tamsumoj ji žmogų pripildo emocijomis ir transportuoja į kitą, nežmonišką pasaulį.

Pagal “Karštas komentaras” Nr.7 (2020 03 27 – 04 10)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!