- Reklama -

Ar pavyks H.Urbštai, pasitelkus ryšių teismuose turinčią advokatų kontorą, į "Samsono" prezidento kėdę pasodinti bankroto administratorių? KK nuotr.

Po „Karšto komentaro“ iškeltos versijos, kad nacionalinės įmonės „Samsonas“ valdymą gali perimti buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko A.Milinio advokatų kontora „Milinis ir partneriai“, kurios advokatas, buvęs Kauno apygardos teismo kancleris Vilius Masiulis atstovauja UAB „Samsonas“ akcininkui H.Urbštai, Kauno apylinkės teismą pasiekė jau antras H.Urbštos prašymas nušalinti UAB „Samsonas“ prezidentą Alfredą Rimidį nuo pareigų.

Tačiau jeigu pirmame H.Urbštos ieškinyje nebuvo nurodyta, ką prašo teismo paskirti faktiniu įmonės valdytoju, tai prieš keletą savaičių Kauno apylinkės teismą pasiekusiame jau antrame ieškinyje nurodoma ir konkreti pavardė – UAB „Samsonas“ faktiniu valdytoju prašoma paskirti bankroto administratorių Aurimą Valaitį. Nurodoma, kad ši civilinė byla bus vedama per advokatų kontoros „Milinis ir partneriai“ advokatą V.Masiulį.

Savo ieškinyje H.Urbšta prašo Kauno apylinkės teismo ne tik nušalinti A.Rimidį nuo UAB „Samsonas“ pareigų, tačiau ir „taikyti skubiai vykdytinas laikinąsias apsaugos priemones – iki teismo sprendimo įsiteisėjimo laikinai sustabdyti UAB „Samsonas“ administracijos vadovo (prezidento) atsakovo A. Rimidžio įgaliojimų ir funkcijų vykdymą“. O kol vyks teismai, H.Urbšta prašo šias funkcijas pavesti vykdyti laikinajam administratoriui Aurimui Valaičiui, „pavedant administruoti UAB „Samsonas“ turtą, vykdyti bendrovės vadovo funkcijas, teises ir pareigas, įskaitant, bet neapsiribojant, perimti ir naudotis bendrovės antspaudais, susipažinti ir perimti visus su bendrovės veikla susijusius ir kitus dokumentus, organizuoti kasdienę bendrovės veiklą, nustatant administratoriaus atlyginimą lygų dabartiniam faktiniam vadovui mokėtam atlyginimui“.

Taigi, kas čia vyksta: nacionalinio verslo užvaldymas ar žlugdymas? Atsakymai gali būti keli: arba užvaldymas, arba žlugdymas, kadangi UAB „Samsonas“ prezidentas A.Rimidis jau buvo pateikęs akcininkui H.Urbštai kelis siūlymus dėl įmonės pasidalinimo į kelias dalis, tačiau atsakymo iš H.Urbštos nesulaukė. Tuo tarpu, kaip matome, H.Urbšta per teismą siekia nušalinti UAB „Samsonas“ akcininką A.Rimidį nuo prezidento pareigų, šias pareigas pavedant bankroto administratoriui A.Valaičiui (nors yra teismo sprendimas, kuriuo neleidžiama keisti įmonės vadovybės). Todėl šiuo atveju galimas ir trečias variantas: užvaldyti įmonę, siekiant ją privesti prie bankroto (nes įmonė – klestinti).  Kam ir kodėl tai naudinga?

Bus daugiau

Susiję straipsniai:

Aukščiausias Teismas padėjo įtariamam akcijų klastotojui?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!