- Reklama -

Lesto. KK nuotr.

Seimo Energetikos komisijai tenka aiškintis, kodėl energetikos įmonės LESTO, LEG ir LITGRID visus savo dokumentus panoro įslaptinti.

Paskutiniajame posėdyje energetikos įmonių atstovai nesugebėjo paaiškinti, kas lėmė, kad ant visų dokumentų, susijusių su įmonių auditais, atsirado žyma „konfidencialu“.

Todėl nutarta, kad iki kito komisijos posėdžio tokių žymų neturi likti, o konfidencialumas būtų taikomas tik tiems dokumentams, kurie iš tikrųjų yra nevieši.

Dokumentai, kurie domina Seimo Energetikos komisiją ir kurie jau buvo nagrinėjami keliuose posėdžiuose, susiję su auditų, atliktų energetikos įmonėse, medžiaga.

Nepriklausomi auditoriai aiškinosi, kas lėmė, kad Lietuvos įmonės baltarusišką elektros energiją pardavinėjo kaip remtiną lietuvišką – pirkusios už 15,5 ct už 1 kwh, Lietuvoje pardavė už 29,31 ct už 1 kwh.

Auditoriai taip pat nustatė, kad įvairių energetikos įmonių teisinių konsultacijų, viešųjų ryšių paslaugos, darbuotojų pramogų išlaidos buvo įtrauktos į elektros vartotojų kainą, nors tai turėjo būti apmokėta iš įmonių pelno lėšų.

Be to, komisija siekia išsiaiškinti, kodėl bendrovės „Lietuvos energija“ ir „Lietuvos elektrinė“ apyvartinius taršos leidimus (ATL) įsigydavo brangiai, o perparduodavo kur kas pigiau?

Energetikos įmonių atstovai įpareigoti kitam komisijos posėdžiui pateikti išsamią informaciją apie audito metu nustatytus pažeidimus.

Seimo Energetikos komisijos pirmininkas Kęstutis Daukšys

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!