- Reklama -
Pasirenkant baldus galima sutaupyti iki kelių tūkstančių
Pasirenkant baldus galima sutaupyti iki kelių tūkstančių

Lietuvoje kasmet pastatoma tūkstančiai nuosavų namų, dešimtys, jeigu ne šimtai daugiabučių pastatų ir labai daug kotedžų. Jaunos šeimos ir ne tik visada žavisi galimybe įsikelti į naują, geresnį būstą, todėl taupo ir kraustosi ten, kur jaustųsi laimingesni nei yra dabar. Didžiausia problema, kalbant apie naują būstą – žiaurios išlaidos. Nauji butai miestuose kainuoja šimtus tūkstančių eurų, o svajonių namas gali atsieiti ir virš milijono. Nenuostabu, kad dauguma pirkėjų galvoja ir apie optimalius finansinius sprendimus ir stengiasi sutaupyti, jeigu tai yra įmanoma. Mes tai puikiai suprantame ir norime parodyti, kaip sutaupyti įrengiant naują būstą tuo pačiu metu neprarandant gyvenimo komforto ir buities kokybės.

Deja, gali tekti nustumti tvarumą į antrą planą

Malonu pagalvoti apie ekologiškus, atsinaujinančius arba netaršiai pagamintus sprendimus, tiesa? Kad ir kiek mažai rūpinamės klimato kaita ar kitais panašiais dalykais, vis tiek viduje jaučiamės geriau, jeigu žinome, kad pasirinkome ekologišką ar tvarų produktą. Problema tik tame, kad jie kainuoja daugiau, o kartais ir nepagrįstai daugiau nei mažiau atsakingai pagaminta produkcija.

Dėl šios priežasties gali tekti rinktis netvarias medžiagas būsto įrengime. Jos paprasčiausiai pigesnės. Taigi gali tekti pamiršti iš perdirbtos medienos pagamintus baldus ir panašiai.

Baldų pasirinkimas – sutaupymas iki kelių tūkstančių

Kalbant apie baldus, reikėtų atkreipti jūsų dėmesį į tai, kad čia galima sutaupyti dideles sumas. Pirmas patarimas – neignoruokite pirkimo internetu. Apžiūrėti yra svarbu, bet perkant internetu galima tiek daug sutaupyti, kad tai ignoruoti būtų neatsakinga. Ieškote pigesnio minkšto kampo? Spauskite čia. Reikalingi nebrangiai kainuojantys, bet kokybiški svetainės baldai? Užsukite į Varle internetinę parduotuvę.

Vidutinio dydžio buto įrengime baldai kainuos iki 4-5 tūkstančių eurų, jeigu rinksimės vidutinės arba truputį aukštesnės nei vidutinės klasės baldus. Pirkdami internetu galite sutaupyti iki 30%, kas yra 1-1,5 tūkstančio eurų. Jeigu įrengiate nuosavą namą – sutaupyta suma bus dar didesnė.

Senesnių kolekcijų išpardavimai – jūsų duona

Čia kalbame apie visų tipų prekes – dekoras, baldai, buitinė technika ir kita. Jūs įrengiate būstą komfortiškam gyvenimui, o ne žurnalo viršeliui (tikriausiai). Jeigu šviestuvai bus praėjusių metų pavasario kolekcijos, bet gražūs ir nukainoti – kodėl gi jų nepirkus ir nesutaupius?

Jeigu būsite aktyvūs(-ios) išpardavimų medžiotojai(-os), tikrai sutaupysite nemažai pinigų.

Optimalus buitinės technikos skaičius

Ties buitine technika yra lengva perspausti. Žmonės mėgsta pirkti daugiau nei reikia arba didesnius daiktus, nei reikia. Nesirinkite per didelio TV, be to, vienas televizorius tikrai yra pakankamai, nepirkite per didelės skalbimo mašinos, nebūtinas skrudintuvas, neverta leisti pinigų ant to, kas naudojama retai. Viskam ateis laikas, svarbiausia kiek pakentėti ir nesigėdyti to, kad kažko dabar neturite. Tai nėra savęs varžymas ar kažkokio skurdo požymis, tai protingas elgesys su savo finansais, kad neatsidurtumėte situacijoje, kuri verstų griebtis už galvos.

Išmanumas ir ergonomiškumas atsiperka

Prisimename, kalbėjome apie tvarumą straipsnio pradžioje? Nemaišykite tvarumo su ergonomija bei išmanumu. Skirtumas tas, kad išmanūs arba autonominiai sprendimai reguliuoja jūsų suvartojimą taip, kad išlaidos sumažėtų ir nebūtų suvartojama per daug: elektros, šilumos ir kt. Išmanūs termostatai, išmanus apšvietimas ir kiti sprendimai tikrai verti laiko ir kiek didesnių pradinių investicijų, nes per gana neilgą laiką viskas atsipirks.

Minimalizmas – skoninga ir tuo pačiu malonu piniginei

Ar žinote, kad minimalizmas madoje ne tik dėl to, jog yra gražus? Šis estetikos tipas taip pat labai patinka jūsų piniginei, nes per daug jos nenustekena.

Minimalistinio interjero kertiniai elementai: baltos, juodos, pilkšvos ir rusvos spalvos, atviros erdvės, mažai daiktų, nepergrūstos patalpos. Tai taip pat gali būti jauku ir tikrai bus nebrangu.

O kam duotos rankos?

Jeigu jų neįdarbinsite? Nudažyti sienas, ant jų užklijuoti tapetus, surinkti baldus ir įvairius kitus darbus galima atlikti patiems. Aišku, viskas nebus taip greitai ir kokybė tikriausiai nebus verta 10 balų, bet, jeigu neskubėsite ir kruopščiai tai darysite – viskas gausis tikrai gerai. Nenuvertinkite savo galimybių.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!