- Reklama -

Kauno termofikacinė elektrinė. KK nuotr.

2013 m. kovo 7 d. įsigaliojus AB „Kauno energija“ ir UAB Kauno termofikacijos elektrinės pasirašytiems Šilumos energijos pirkimo–pardavimo sutarties ir Investicijų susitarimo pakeitimams, UAB Kauno termofikacijos elektrinė 2013 m. kovo 13 d. pareiškimu Lietuvos Apeliaciniam teismui atsiėmė apeliacinį skundą dėl 2011 m. gruodžio 19 d. Vilniaus komercinio arbitražo teismo sprendimo byloje Nr. 203, kuriuo buvo priteista 7 053 540 Lt dydžio bauda AB „Kauno energija“ naudai dėl nevykdytų investicijų, taip pat procesinės palūkanos ir bylinėjimosi išlaidos.

Pranešimas apie tai buvo paskelbtas per Vertybinių popierių biržoje NASDAQ OMX informacinę sistemą GlobeNewswire 2013 m. balandžio 18 d. Informuoti apie santykius su Kauno termofikacijos elektrine bendrovę „Kauno energija“ skatina ir Kauno miesto savivaldybė.

Vykdant minėtą Vilniaus komercinio arbitražo teismo sprendimą, tarp šalių buvo pasirašytas Tarpusavio įsiskolinimo užskaitymo suderinimo aktas dėl 8 164 102,10 Lt UAB Kauno termofikacijos elektrinės skolos AB „Kauno energija“, ir šia suma bus mažinama AB „Kauno energija“ mokėtina suma už elektrinės patiektą šilumą.

Šios užskaitos galėjo ir nebūti, nes 2013 m. balandžio 15 d. AB „Kauno energija“ iš Vilniaus apygardos teismo gavo procesinius dokumentus, kuriais elektrinė prašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir uždrausti bendrovei pradėti priverstinį vykdymą pagal 2011 m. gruodžio 19 d. Vilniaus komercinio arbitražo teismo sprendimą, tačiau Vilniaus apygardos teismas šį UAB Kauno termofikacijos elektrinės prašymą atmetė.

Be to, AB „Kauno energija“ iš Vilniaus komercinio arbitražo teismo gavo pranešimą, kad 2013 m. balandžio 12 d. teisme buvo gautas ieškovo UAB Kauno termofikacijos elektrinės ieškinys atsakovui AB „Kauno energija“ dėl 1 193 978,52 Lt skolos už šilumą, patiektą 2012 m. gruodžio, 2013 m. sausio mėnesiais, 145 713,63 Lt delspinigių, procesinių palūkanų ir bylinėjimosi išlaidų priteisimo ieškovo naudai (viso ieškinio suma – 1 339 692,15 Lt). Šis ieškinys, jeigu minėta suma būtų priteista, neprisidėtų prie šilumos kainų vartotojams mažinimo.

Atsižvelgiant į esminę Susitarimų vykdymo reikšmę Kauno miesto šilumos ūkio vystymui bei į tai, kad 2016 m. sausio 1 d. Lietuvoje įsigalios ES direktyva 2010/75/ES, nustatanti naujus sugriežtintus taršos reikalavimus, elektrinėje iki to laiko privalo būti įvykdyti visi reikiami paruošiamieji veiksmai ir darbai, kad Kauno miesto šilumos ūkis 2016 m. sausio 1 d. neprarastų pagrindinio šilumos energijos tiekimo šaltinio.

AB „Kauno energija“ yra įsitikinusi, kad ir pačiai Kauno termofikacijos elektrinei gyvybiškai svarbu vykdyti investicijas ir taip išlikti konkurencingu šilumos gamybos šaltiniu, ypač esant dabartinei reguliavimo aplinkai ir besivystant konkurencijai šilumos gamybos sektoriuje. Taip pat svarbu, kad būtų įvykdyti UAB Kauno termofikacijos elektrinės ir AB „Kauno energija“ deklaruoti įsipareigojimai dėl šilumos kainos mažinimo vartotojams.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!