- Reklama -
„Luminor“ bankas išplatino 300 mln. EUR vertės obligacijų emisiją
„Luminor“ bankas išplatino 300 mln. EUR vertės obligacijų emisiją

„Luminor“ bankas sėkmingai išplatino 300 mln. EUR vertės obligacijų emisiją. Nauja obligacijų emisija išplatinta po to, kai rugsėjo 13 d. tarptautinė reitingų agentūra „Moody‘s“ pagerino „Luminor“ reitingą. Be to, bankas anksčiau laiko išpirko 228 mln. EUR vertės obligacijų dalį iš ankstesnės 300 mln. EUR emisijos, kurios terminas baigiasi 2022 m. Šie rugsėjo 23 d. įvykdyti sandoriai pagerins „Luminor“ finansavimo efektyvumą ir sumažins finansavimui skirto kapitalo kainą.

„Luminor Bank AS“ finansų vadovas Palle Nordahl:

„Įgyvendinome svarbų žingsnį, kuris užtikrins pakankamas banko kapitalo pozicijas net ir sugriežtinus reguliavimo reikalavimus. Taip pat sustiprinome savo įsipareigojimų struktūrą ir kapitalo bazę. Reikšminga investuotojų parama rodo tvirtą „Luminor“ padėtį ir teigiamas Baltijos šalių ekonomikos perspektyvas. Išleistų ir atpirktų obligacijų sandoriai užtikrina, kad mes galime ir toliau padėti savo klientams bei plėsti banko veiklą Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose.“

Rugsėjo 14–15 d. „Luminor“ organizavo keletą virtualių susitikimų su Europos investuotojais. Naują obligacijų emisiją bankas pradėjo platinti rugsėjo 16 d., prieš tai gavęs teigiamų atsiliepimų iš potencialių pirkėjų, įskaitant ir esamus anksčiau išleistų obligacijų savininkus, kurie atsiliepė į pasiūlymą atpirkti jų turimas 1,375 proc. obligacijas, kurių terminas baigiasi 2022 m.

Naujos obligacijų emisijos paklausa buvo didelė – „Luminor“ sulaukė užsakymų iš daugiau nei 80 investuotojų iš daugiau nei 20 šalių. Užsakymų dydis, kokybė ir įvairovė leido „Luminor“ išplatinti naujus skolos vertybinius popierius už 0,539 proc. metines palūkanas – tai mažiausia šios rūšies obligacijų kaina rinkoje. Trečdalis visų užsakymų atlikta iš vokiškai kalbančių Europos šalių, gera obligacijų paklausa stebėta ir Baltijos, Vakarų Europos ir Viduržemio jūros regionuose.

Obligacija, kurios „Moody’s“ reitingas yra Baa1, yra įtraukta į Airijos vertybinių popierių biržos sąrašą ir buvo išleista pagal „Luminor“ EMTN ir Padengtų obligacijų programą. „Luminor“ Rinkų departamentas organizavo abu, obligacijų išleidimo ir atpirkimo, sandorius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!