- Reklama -

"Užupio krantinės"

UAB „MG Valda“, įgyvendinanti pramoninės teritorijos konversijos projektą „Užupio krantinės“ (Polocko g. 17, Vilniuje, buvusio trikotažo fabriko „Vilija“ teritorija), inicijuoja viešą projekto „Užupio krantinės“ aptarimą, įtraukiant nepriklausomus paveldosaugos, architektūros, teisės specialistus bei kviečia į procesą įsitraukti plačiąją visuomenę.

Pastaruoju metu kilo diskusijos dėl „Užupio krantinių“ projekto sprendinių. Minimose diskusijose kol kas aktyviai dalyvauja tik keli tiesiogiai su statybomis susiję asmenys – aplinkinių namų ir teritorijų gyventojai, turto savininkai, turintys ir tiesioginių asmeninių interesų dėl vienų ar kitų plėtojamo projekto sprendinių.

Siekiant proceso skaidrumo UAB „MG Valda“ 2015 m. rugsėjo 3 d. kreipėsi į VŠĮ „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūrą“, kaip į nešališką ir nepriklausomą organizaciją, atsakingą už Vilniaus senamiesčio teritorijoje ir jos apsauginėje zonoje vykstančių procesų priežiūrą ir viešinimą.

Kadangi vienas iš pagrindinių „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros“ tikslų yra skatinti sąmoningumą ir domėjimąsi Vilniaus senamiesčio vertybėmis, jų išsaugojimo būdais, o taip pat siekti pusiausvyros tarp plėtros ir paveldo apsaugos bei užtikrinti dialogą su visuomene senamiesčio tema, agentūrai pateiktas prašymas inicijuoti viešą projekto „Užupio krantinės“ aptarimą.

„MG Valda“ siekia, kad diskusijoje dalyvautų platesnis ratas profesionalų, atsakingų už miesto plėtrą ir paveldo apsaugą: paveldosaugos specialistai, architektai, archeologai, urbanistai, paveldo teisės specialistai, kiti ekspertai. Be to, siekiama, kad į diskusiją įsitrauktų ir plačioji visuomenė.

Iš „Vilniaus Senamiesčio atnaujinimo agentūros“ gautas sutikimas surengti viešą diskusiją, pakviečiant platesnį ekspertų ratą ir visuomenės atstovus. Šiuo metu „Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra“ rengia diskusijos programą, apie diskusijos datą visuomenė ir ekspertai bus informuoti viešai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!