- Reklama -
"Nota bene" direktoriui Andriui Jazgevičiui į klausimą, ar stalo įrankiai pirkti turguje, tereikėjo atsakyti "taip" arba "ne", tačiau jis pratylėjo. KK nuotr.
“Nota bene” direktoriui Andriui Jazgevičiui į klausimą, ar stalo įrankiai pirkti turguje, tereikėjo atsakyti “taip” arba “ne”, tačiau jis pratylėjo. KK nuotr.

Nors šiandien spaudos konferenciją surengęs „Nota bene“ vadovas Andrius Jazgevičius kalbėjo apie bendrovės norą dirbti skaidriai, aiškiai ir atvirai, vis dėlto į klausimą, tai iš ko pirko „auksinius“ stalo įrankius ir ant jų tik užklijavo vokiečių gamintojo etiketes, neatsakė.
Teismui atnaujinus ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, „Nota bene“ suskubo taisyti situaciją – sutinka pasiimti iš Lietuvos kariuomenės „auksinius“ stalo įrankius ir sugrąžinti už juos sumokėtus pinigus. Tai buvo pavadinta pragmatiškumu ir nenoru toliau eskaluoti šios situacijos.
Tačiau galimo sukčiavimo klausimas lieka atviras. Be to, įtarimus, kad „auksinių“ virtuvės įrankių įsigijimo skandale iš tiesų galėjo būti sukčiaujama, sustiprino ir pati bendrovė, kurios atstovai šiandien surengtoje spaudos konferencijoje kategoriškai atsisakė pasakyti, ar tie „auksiniais“ paversti stalo įrankiai Lietuvos kariuomenei nebuvo įsigyti pigiai turguje, pvz., „Gariūnuose“, ir, užklijavus vokiečių gamintojo etiketes, tiesiog brangiai perparduoti.
„Ženklinant prekes nebuvo siekiama nuslėpti kas buvo prekių gamintojas. Buvo palikta visa gamintojo informacija ir buvo užklijuoti prekės kodai, kuriuos būtų galima lengviau atskirti pagal vykdomą sutartį panaudojimo metu“, – tarsi kokią mantrą bandė kartoti A.Jazgevičius.
Tačiau ne kartą klausiamas, tai iš kokios bendrovės konkrečiai „Nota bene“ pirko stalo įrankius, ant kurių, užklijavusi vokiečių bendrovės etiketes, pardavė kariuomenei, A.Jazgevičius prasitarė, kad stalo įrankius įsigijo Lietuvos bendrovėje.
„Tai jūs nupirkote lietuviškus virtuvės įrankius ir ant jų užklijavote vokiečių gamintojo lipdukus?“ – paklausė „Karštas komentaras“ A.Jazgevičiaus.
„Ne, gamintojas kitos šalies“, – atsakė „Nota bene“ direktorius.
„Tai buvo dar vienas tarpininkas? Jūs nupirkote stalo įrankius iš kito tarpininko Lietuvoje ir, užklijavę vokiečių gamintojo etiketes, pardavėte kariuomenei?“ – neatlyžo „Karštas komentaras“.
„Kitas klausimas“, – neleido daugiau ta tema užduoti klausimų „Nota bene“ viešųjų ryšių atstovas.

„Ir vis dėlto, tai kas tas gamintojas?“ – nepasidavė žurnalistai.
„Kitas klausimas“, – „Nota bene“ šis klausimas akivaizdžiai nemalonus.
„Tai jūs neneigiate, kad šituos virtuvės įrankius, ant kurių užklijavote vokiečių gamintojo etiketę, pirkote turguje?“ – paklausė „Karštas komentaras“.
„Spaudos konferencija baigta“, – pareiškė „Nota bene“ viešųjų ryšių atstovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!