- Reklama -
Rimantas Stonys

Kaip pranešė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš kelių partijų, daugiau nei prieš mėnesį įvykusiame viešai oponuojančių partijų atstovų susitikime buvo sutarta po Seimo rinkimų sudaryti valdančiąją koaliciją, kurios vienas iš pirmųjų darbų bus panaikinti „Gazpromo“ dujų tiekimo į Lietuvą tarpininkę „Dujotekaną“, kurios vadovas – kartu su Tarptautinių santykių instituto direktoriumi P.Lopata dabartinį premjerą „darbiečio“ Jono Pinskaus namuose parinkęs Rimantas Stonys. „Dujotekanos“ akcininkai, be R.Stonio, taip pat yra Seimo narys Vladimiras Orechovas, „Dujotekanos“ viceprezidentas P.Vojeiko, bei keletas kitų asmenų. Kito asmens vardu (pavardė ir akcijų skaičius redakcijai žinomi) „Dujotekanos“ akcijų turi ir vienos didelės partijos pirmininkas.

Pasak „Karšto komentaro“ šaltinių, vieną sekmadienį iki penkių valandų ryto posėdžiavę kelių viešai oponuojančių partijų atstovai sutarė, kad, laimėjus Seimo rinkimus ir sudarius valdančiąją koaliciją, „Dujotekanos“ likvidavimo klausimas bus išspręstas jau iki Naujųjų metų. „Nutarta, kad jau nuo ateinančių metų sausio 1 d. dujų tarpininkės „Dujotekanos“ neliks. Tiksliau, kaip įmonė ji liks, tačiau negalės užsiimti dujų tiekimu į Lietuvą – jos, kaip “Gazpromo” tarpininkės, paslaugų iš karto po Seimo rinkimų bus atsisakyta – įstatymiškai”, – sakė KK šaltiniai.

Kaip žinia, „Gazpromo“ dujų tarpininkė „Dujotekana“ yra socialdemokratų, valstiečių liaudininkų ir socialliberalų finansinė rėmėja. „Dujotekanos“ vienas iš vadovų A.Paliukas yra Naujosios sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkas ir dalyvaus Seimo rinkimuose Naujosios sąjungos kandidatų sąraše, o taip pat planuojama, kad jis dalyvaus rinkimuose į Seimą ir Vilniaus mieste Antakalnio vienmandatėje rinkimų apygardoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!