- Reklama -
G.Kirkilui žūrbūt reikia antros kadencijos - kad

“LEO LT” – būtent šis „Vilniaus prekybos“ atominis projektas, kurį prastūmė Socialdemokratų pirmininkas, premjeras Gediminas Kirkilas, ir lemia Gedimino Kirkilo norą būti premjeru antrą kadenciją.

Kaip pranešė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Lietuvos banko, Vyriausybė per Lietuvos banką davė nurodymą Lietuvoje esantiems bankams sustabdyti paskolų išdavimą tiek gyventojams, tiek verslininkams iki rudens. Nes tuomet, pasak šaltinių, paaiškės tolimesnis „Leo LT“ likimas.

„Jei laimės „Vilniaus prekybos“ komplektuojama būsimoji valdžia ir premjeru vėl bus Gediminas Kirkilas, iš Lietuvoje esančių bankų Vyriausybei bus reikalinga 20 milijardų litų paskola su valstybės garantija naujos atominės elektrinės statybai. 20 milijardų – žvėriški pinigai, todėl dabar bet koks paskolų išdavimas yra sustabdytas. Laukiama rinkimų“, – apie padėtį Lietuvoje esančiuose bankuose informavo KK šaltiniai iš Lietuvos banko.

KK duomenimis, 20 milijardų paskolos su valstybės garantija atominės statybos projekte dalyvaus 3 bankai: SEB, Hansabank ir Nord bank.

„Dabar norintiems gauti paskolą aiškinama, kad paskolos neišduodamos dėl to, kad labai daug negrąžinamų paskolų. Tačiau tikroji priežastis – „Leo LT“, kuriam reikalingi 20 mlrd.“, – sakė šaltiniai iš Lietuvos banko.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!