- Reklama -
Jonas Pinskus

Laikinajai Seimo „Alitos“ komisijai pirmininkavęs Seimo narys Jonas Pinskus teigia, kad buvęs Valstybės turto fondo (VTF) generalinis direktorius Povilas Milašauskas alkoholio bendrovės „Alita“ privatizavimo istorijoje buvo tik vienas iš vykdytojų, kurio kaltė nėra pati didžiausia.

„Alitos komisijos išvadose buvo nurodyta, kad privatizuojant „Alitą“, valstybei buvo padaryta 36 mln. litų žala ir įvardyti kaltininkai: tuometis Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas, Ūkio ministras Petras Čėsna, Valstybės turto fondo vadovas Povilas Milašauskas, kelių komisijų pirmininkai ir nariai. Ir visi Vyriausybės nariai, kurie, pažeisdami Konstituciją, pritarė „Alitos“ privatizavimui“, — sako J. Pinskus.

Parlamentaras stebisi, kodėl po visų tyrimų tik P. Milašauskas yra nuteistas už neteisėtą įmonės privatizavimą. „P. Milašauskas buvo kaltas tik dėl to, kad pašalino Italijos pilietį Luigiterzo Boscą iš „Alitos“ privatizavimo konkurso. Dėl dabartinių įmonės savininkų konkurso laimėjimo sprendimą priėmė tuometė Vyriausybė, tad P. Milašauskas buvo tik varžtelis visoje privatizavimo aferoje ir net jo pasirašytoje išvadoje buvo pažymimą, kad galutinį sprendimą turi priimti Vyriausybė“, — teigia Seimo narys.

J. Pinskus įsitikinęs, kad tikrieji neteisėto „Alitos“ privatizavimo kaltininkai liko nenubausti. „P. Milašauskas kaltas dėl to, kad nesipriešino neteisėtam privatizavimui. Sprendimą dėl konkurso priėmė Vyriausybė. Jeigu mūsų teisėsaugos institucijos yra nešališkos ir visiems teisingos, dabar turėtų būti teisiami kiti žmonės, išvardinti laikinosios „Alitos“ privatizavimo komisijos išvadose“, — mano parlamentaras.

2009 m. rugpjūčio 24 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!