- Reklama -

Audronis Ažubalis. KK nuotr.

Šiandien Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute atidarydamas tarptautinę konferenciją „Saugumas Vidurio ir Rytų Europoje: NATO, Rusija ir tolesnis kelias“, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, vienas iš asociacijos „Ronaldo Reigano namai“ Lietuvoje steigėjų Audronius Ažubalis ragino užsienio politikoje nenutolti nuo laisvės, saugumo ir demokratijos idealų.

„Būti laisviems nereiškia, kad galime daryti ką norime. Būti saugiems nereiškia, kad galime nustoti saugotis. Demokratijos gyvybei palaikyti neužtenka formalių taisyklių – reikia ja tikinčių ir ją ginančių žmonių“, – pažymėjo A. Ažubalis. Pasak Seimo nario, nėra asmenybės, kuri šiuos principus įkūnytų geriau už R. Reiganą, kaip ir nėra valstybės, kuri šių principų vertę ir kainą žinotų geriau už Lietuvą.

Anot A. Ažubalio, inauguracinė konferencija, į kurią pavyko suburti garbius NATO, Rusijos ir Europos saugumo ekspertus bei daugumą Trakuose vykusio „Sniego susitikimo“ dalyvių, puikiai dera su Lietuvoje naujai įsteigto analitinio centro „Ronaldo Reigano namai“ vizija ir tikslais. „Privalome skatinti visuomenės domėjimąsi Lietuvai ir visam regionui aktualiais tarptautinės politikos iššūkiais bei atgaivinti aktyvesnę regioninę smegenų centrų veiklą, kuriai iki šiol skiriama per mažai dėmesio. “, – teigė Seimo narys.

Pažymėdamas būtinybę išlaikyti Lietuvos užsienio politikos kartelę virš partinių takoskyrų, Seimo narys pasidžiaugė, kad į konferenciją atvyko ir kitoms partijoms bei ideologinėms srovėms priklausančių Lietuvos ir užsienio atstovų. „Tokie susibūrimai yra padrąsinimas mums visiems, nepaisant tarpusavio skirtumų, nenusisukti nuo JAV ir R. Reigano idealų“, – teigė A. Ažubalis.

Inauguracinė konferencija „Saugumas Vidurio ir Rytų Europoje: NATO, Rusija ir tolesnis kelias“  yra pirmasis oficialus Lietuvoje pradėjusių veikti Ronaldo Reigano namų renginys. Ronaldo Reigano namai – analitinis centras, vykdantis laisvės, demokratijos, laisvosios rinkos ir efektyvaus valdymo idėjų sklaidą, siekiant kurti geresnį valstybės valdymą ir žmonių gyvenimą Lietuvoje, Vidurio ir Rytų Europoje bei kaimyninėse šalyse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!