- Reklama -

Seimo narė Agnė Bilotaitė. KK nuotr.

Šiandien, vasario 11 d., yra galutinis terminas, iki kurio yra pažadėta priimti sprendimą dėl energetikos viceministro Algimanto Zarembos atleidimo, kuris dirbdamas Vilniaus miesto taryboje pakliuvo į interesų konfliktą. Tačiau kol kas jokių sprendimų priimta nėra ir ministras nepaaiškina, kodėl to nedaro, nors viceministrui nepalanki VTEK nuomonė yra aiški.

„Delsimas atleisti iš pareigų interesus supainiojusį viceministrą, dėl kurio VTEK priėmė neigiamą išvadą, yra visiškai netoleruotinas ministro Jaroslavo Neverovičiaus elgesys. VTEK aiškiai pasakė, kad A.Zaremba gavęs nuobaudą dėl interesų konflikto dirbant Vilniaus miesto taryboje, negalėjo būti skiriamas į tas pareigas, kurias dabar užima. Todėl pareigūnas turi būti atleistas. Kadangi jis yra politikas, todėl atleidimo procedūra labai paprasta – tam pakanka ministro potvarkio. Ministro delsimas, nepaaiškinant kodėl taip elgiasi, yra visiškai netoleruotinas ir kelia minčių, ar nereikėtų reikalauti paties ministro atsakomybės už tokį elgesį“ – teigia Seimo grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė A. Bilotaitė.

Kaip žinia, kad Seimo parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ nariai kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl A. Zarembos paskyrimo energetikos viceministru teisėtumo. VTEK paskelbė jam nepalankią išvadą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!