- Reklama -

Ministras Pirmininkas A.Butkevičius susitiko su TVF atstovais. KK nuotr.

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė Lietuvoje viešinčius Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijos atstovus ir išklausė fondo ekspertų parengtą ataskaitą apie mūsų šalies ekonominę situaciją ir iššūkius, kuriuos artimiausiu metu Lietuvai prognozuoja TVF.

Ataskaitoje teigiama, jog Lietuvos ekonomika ir toliau atsigauna, tačiau tuo pernelyg džiaugtis negalima: kreditų augimas nepakankamai stiprus, nedarbo lygis išlieka sąlyginai didelis. Tai reiškia, jog Lietuva susiduria su trimis pagrindiniais politiniais iššūkiais siekiant užtikrinti finansų tvarumą: būtina ir toliau laikytis fiskalinės drausmės, stiprinti bankų sistemos atsparumą bei išlaikyti šalies ūkio konkurencingumą.

Premjeras A. Butkevičius daugumai TVF rekomendacijų pritaria ir pažymi, jog ši Vyriausybė daug dėmesio skiria fiskaliniam konsolidavimui, darbo vietų kūrimui, taip pat siekia pagerinti verslo ir investicinę aplinką.

„Mes bandysime padidinti biudžeto pajamas iš geresnio mokesčių surinkimo, sieksime daugiau darbo vietų statybų ir su juo susijusiuose sektoriuose. Peržiūrėsime mokesčių sistemą. Suprantame struktūrinio nedarbo iššūkius – juos spręsime derindami švietimo programas ir verslo poreikius“, – sako Ministras Pirmininkas.

Premjero teigimu, šiuo metu peržiūrima šalies energetikos strategija, tačiau ir toliau bus siekiama dirbti su projektais, kurie užtikrins energijos vartojimo efektyvumą ir saugumą, taip pat turės tvirtą ekonominį pagrindą. Vyriausybės vadovas padėkojo misijos vadovei poniai Julie Kozack už darbą Lietuvoje ir išreiškė viltį, jog ir tolimesnis bendradarbiavimas su TVF bus produktyvus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!