- Reklama -

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Viešojoje erdvėje ne kartą diskutuota apie valstybės turtą – poilsio namus: verta juos privatizuoti, ar ne, tačiau svarbiausias klausimas yra, ar parduodant vieną ar kitą objektą nėra švaistomos valstybės lėšos, ar į valstybės biudžetą patenka tiek lėšų, kiek tie objektai verti, ar nepažeidžiami įstatymai. Kilus tokioms abejonėms dėl AB „Lietuvos pašto“ parduotų poilsio namų Nidoje, socialdemokratai ketina kreiptis į prokuratūrą.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog AB „Lietuvos paštas“ pardavė poilsio namus Nidoje, tačiau bendrovė neatskleidžia sandorio dydžio ir objekto pirkėjo. Valstybės turto fondui poilsio namai nebuvo perduoti, o gauta suma papildė „Lietuvos pašto“ kišenę, bet ne valstybės biudžetą, visa tai socialdemokratams kelia įtarimų, ar nebuvo pažeisti įstatymai.

„Susisiekimo ministerijos kuruojamos akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ 100 proc. akcijų priklauso valstybei, tad natūralu, kad valstybei turi rūpėti, kaip tvarkomasi su jos turtu. Manau, kad susisiekimo ministras Eligijus Masiulis neturėtų būti abejingas, kam ir už kiek parduodamas valstybės nekilnojamasis turtas. Slapukavimas kelia įtarimų, ar poilsio namai nebuvo parduoti mažesne kaina negu verti. Kodėl nebuvo paskelbtas viešasis konkursas? Parduodamas poilsio namus, „Lietuvos paštas“ galėjo pažeisti įstatymą“, – nuogąstauja Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Algirdas Butkevičius.

Socialdemokratai dėl šio sandorio kreipsis į prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar nebuvo švaistomos valstybės lėšos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!