- Reklama -

Aušrinė Marija Pavilionienė. KK nuotr.

„Ar juodosios technologijos tampa tradicija Lietuvoje? Ar Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) suspės iki rinkimų mūsų abejones paneigti?“, – spaudos konferencijoje Seime spalio 2-ąją klausė Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė.

Abejonės parlamentarei kilo po to, kai pasklido žinia, kad keli M. A. Pavilionienės rinkimų štabo nariai, įtraukti į neturinčių gyvenamosios vietos sąrašą prie Vilniaus savivaldybės, negalės balsuoti už kandidatę, nes jų pavardžių nėra Senamiesčio apylinkių sąrašuose. Dėl šio fakto Seimo narė pareiškimu kreipėsi į VRK, tuomet minėtų žmonių duomenys visai išnyko iš VRK tinklalapio. VRK paaiškino, kad įtraukti į apskaitą asmenys galės balsuoti Vilniaus miesto V. Sirokomlės rinkimų apylinkėje Nr. 59 . Tokių žmonių skaičius perkopė 19 tūkst.

„Norintieji balsuoti Senamiesčio apygardoje šią savaitę turi rašyti prašymus Senamiesčio rinkimų apygardai, kad būtų įtraukti į rinkimų sąrašus. Vargu, ar visi tai darys. Kai kurie jų nusivylę politika, politikais ir Seimu. Be to, ne visi rinkėjai ieško informacijos apie rinkimus internete, ne visi skaito laikraščius ar žiūri televizorių. Todėl galiu daryti prielaidą, kad dėl šios situacijos netenku bent dalies minėto skaičiaus rinkėjų balsų“, – nuogąstauja parlamentarė M. A. Pavilionienė.

Komiška situacija Seimo narė pavadino tai, jog ne visi Lietuvos piliečiai žino, kada vyks rinkimai, nes trūksta informacijos.

„Panaikinus privalomąjį rinkimų kvietimą balsuoti, kai atsakingi asmenys lankydavosi namuose, atnešdavo rinkimų kortelę, paaiškindavo, kur ir kaip balsuoti, Lietuvos piliečiai palikti nežinioje. Dėl informacijos trūkumo ne visi žmonės įvykdys savo pilietinę pareigą. Demokratinėje šalyje rinkimai yra valstybės permainų garantija, piliečių valia, balsais keičiamos valdančiosios partijos, Vyriausybės sudėtis, todėl kiekvienas žmogaus balsas yra labai vertingas, nes nuo rinkimų rezultatų priklauso valstybės ateitis. Neramina situacija ne tik Senamiesčio, bet ir Naujamiesčio apygardoje. Pernelyg daug piliečių registruoja gyvenamąją vietą Gedimino prospekte, taip vadinamajame vaiduoklių name, taip įgydami galimybę atiduoti balsus už naują partiją. Kai nerimas pasiekė rinkimų komisiją, buvo išreikšta nuostaba, kodėl mes jaudinamės. Ar tikrai nepadarėme klaidos, priėmę rinkimų įstatymo pataisas, ar iš tiesų kokybiškai pasirengta balsavimo procedūroms?“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Seimo narė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!